Българските власти трябва да затегнат мерките, ще платим висока цена!

0

„Не знам защо българските власти не затягат мерките като в Европа. Мерките трябва да се спазват, а нямам наблюдения в България мерките да се спазват особено съзнателно“. Това каза по БНТ представляващият Световната здравна организация в България доц. Михаил Околийски. 

Припомняме, че от снощи има отново рекорд на новозаразени с коронавирусна инфекция у нас – 612 при направени общо 6 048 PCR теста – 10,12% от тестваните.

„Трябва да се държим рационално и разумно, а не да спазваме превантивно поведение само за пред хората. Ние го правим и плащаме висока цена за това“, каза още той относно спазването на противоепидемичните мерки.

Според него в здравната системата има много добри професионалисти. „До 20% от леглата са заети, има ресурс който да се използва, но ако продължат тези темпове ще има и риск за здравната система“, предупреди той.

По повод днешния Световен ден за психичното здрава, доц. Околийски заяви, че психичното здраве е в задния двор на медицината. „Психиатрията я смятат за недокрай базирана на доказателства наука, което не е така. Трябва да има човешкото внимание и липсата на стигма, а тук има такава. Смята се, че лудите са луди и това не може да се промени“, каза още той. 

Прегледана: 2014

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече