Българските власти трябва да затегнат мерките, ще платим висока цена!

0

„Не знам защо българските власти не затягат мерките като в Европа. Мерките трябва да се спазват, а нямам наблюдения в България мерките да се спазват особено съзнателно“. Това каза по БНТ представляващият Световната здравна организация в България доц. Михаил Околийски. 

Припомняме, че от снощи има отново рекорд на новозаразени с коронавирусна инфекция у нас – 612 при направени общо 6 048 PCR теста – 10,12% от тестваните.

„Трябва да се държим рационално и разумно, а не да спазваме превантивно поведение само за пред хората. Ние го правим и плащаме висока цена за това“, каза още той относно спазването на противоепидемичните мерки.

Според него в здравната системата има много добри професионалисти. „До 20% от леглата са заети, има ресурс който да се използва, но ако продължат тези темпове ще има и риск за здравната система“, предупреди той.

По повод днешния Световен ден за психичното здрава, доц. Околийски заяви, че психичното здраве е в задния двор на медицината. „Психиатрията я смятат за недокрай базирана на доказателства наука, което не е така. Трябва да има човешкото внимание и липсата на стигма, а тук има такава. Смята се, че лудите са луди и това не може да се промени“, каза още той. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече