Димитър Манолов: Резолюцията на ЕП няма правен и експертен смисъл

0

Резолюцията на ЕП няма правен и експертен смисъл, тя е просто мнение на група хора. Това каза председателят на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов в ефира на Канал 3.   Това което става сега е все едно Иван Костов да направи политически демарж с Жан Виденов, смята Манолов. Стълбовете на представа за върховенството на закона след ляво-либералите са Истанбулската конвенция, гей-браковете и приема на бежанци, категоричен беше синдикалният лидер.   

По отношение на пенсиите Манолов каза, че месечните плащания по 50 лева за всички не е правилен подход и като цяло не харесва подходът на едро не му харесва. Прилича му на предизборно раздаване, но и наративът за действието на тези 50 лева срещу коронакризата също е верен.

Димитър Манолов отсече, че пенсията не може да се вдига без да се вдигне максималния осигурителен доход. Тези две граници са функция една от друга. Мнението му е, че трябва да се отмени данъка върху минималната работна заплата.     Той изрази мнение, че е твърде възможно постъпленията от ДДС на нетна база да са повишени. Това може да е защото при 9% данък е по-евтино да си платиш данъка, отколкото да го укриеш. „Когато потреблението минава по канали по които не можеш да криеш ДДС, тогава е нормално да се повишат и приходите.“ 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече