Дариткова контрира БСП: С какво право искате оставката на Караянчева?

0

С какво право председателят на „БСП за България“ иска оставката на г-жа Караянчева, при положение, че в този мандат под нейно ръководство ПГ на БСП системно руши авторитета на това Народно събрание.

Така председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова контрира БСП в декларация от името на група.

„Винаги съм твърдяла, че както ние по Конституция сме представители на всички български граждани, така и авторитетът на Народното събрание е ангажимент на всички народни представители“, посочи Дариткова.

    „Какъв авторитет да има това Народно събрание, след като три месеца бяхте в нелегалност и отсъствахте от заседанията на парламента. Какъв авторитет искате вие да допринесете да се създаде на това Народно събрание, след като опозицията смята, че е ненужна за парламентарната дейност? Какъв авторитет искате да има това събрание, след като в момента не участвате в заседанията на председателския съвет, след като сутрин се криете по ъглите на Народното събрание и идвате тук да се регистрирате само за да прочетете някоя декларация и да си осигурите надницата за деня“, упрекна ги още Дариткова.

Според нея това е знак срещу демокрацията. „Чувала съм изказването, демокрацията много ви е отнела. Явно за тези 30 години не сте разбрали, че демокрацията изисква освен управляващи, да има конструктивна алтернативна опозиция“, заяви Даниела Дариткова.

Прегледана: 3384

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече