Дариткова контрира БСП: С какво право искате оставката на Караянчева?

0

С какво право председателят на „БСП за България“ иска оставката на г-жа Караянчева, при положение, че в този мандат под нейно ръководство ПГ на БСП системно руши авторитета на това Народно събрание.

Така председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова контрира БСП в декларация от името на група.

„Винаги съм твърдяла, че както ние по Конституция сме представители на всички български граждани, така и авторитетът на Народното събрание е ангажимент на всички народни представители“, посочи Дариткова.

    „Какъв авторитет да има това Народно събрание, след като три месеца бяхте в нелегалност и отсъствахте от заседанията на парламента. Какъв авторитет искате вие да допринесете да се създаде на това Народно събрание, след като опозицията смята, че е ненужна за парламентарната дейност? Какъв авторитет искате да има това събрание, след като в момента не участвате в заседанията на председателския съвет, след като сутрин се криете по ъглите на Народното събрание и идвате тук да се регистрирате само за да прочетете някоя декларация и да си осигурите надницата за деня“, упрекна ги още Дариткова.

Според нея това е знак срещу демокрацията. „Чувала съм изказването, демокрацията много ви е отнела. Явно за тези 30 години не сте разбрали, че демокрацията изисква освен управляващи, да има конструктивна алтернативна опозиция“, заяви Даниела Дариткова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече