Цвета Караянчева остава председател на Народното събрание

0

Искането на БСП и ДПС за предсрочното освобождаване на Цвета Караянчева от поста председател на Народното събрание беше отхвърлено със 126 гласа на ГЕРБ, „Обединени патриоти“, „Воля“ и 3-ма независими. 

В изказването си от трибуната на парламента Караянчева отхвърли с контрамотиви мотивите на вносителите. 

Тя отдели специално място на разпространения запис с глас, наподобяващ гласа на премиера, в който се засяга нейното име, като изрази мнение, че автентичността на записа не е доказан и че премиерът категорично отрича да е изричал подобни обиди по неин адрес. 

Цвета Караянчева изтъкна в словото си, че коалицията БСП и ДПС отново е излязла на светло и нарече „синхронизирана атака“ искането за нейната оставка:

„И свенливо се заобикалят по кулоарите и брифингите си уж всеки е сам за себе си и просто случайно са заедно. Уважаеми колеги, не съм безгрешна, никога не съм твърдяла това. Не се прикривайте зад фалшив морал и още по-фалшиви скрупули. Целта ви не съм аз, нито поста председател на Народното събрание. Вашата цел е свалянето на законно избраната и публично сключена управляваща коалиция от властта. Забравяте обаче, че тази власт е спечелена на избори с вота на българските граждани, не с метежи и преврат, не с пазарлъци и принуда. Моята чест не е функция на вашата оценка“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече