Кметът на Поморие захапа евродепутатката Клер Дейли:Очернихте града ни!

0

Кметът на Поморие Иван Алексиев остро осъди поведението на евродепутата от Северната зелена левица Клер Дейли, която, по думите му, пристигнала в града, за да брани частни интереси, използвайки политическото си влияние, пише Флагман.

Точно в 9 без 5 градоначалникът влезе в комплекс „Сънсет Ризорт“ и показа пред медиите поканата си за срещата с евродепутатката. Клер Дейли обаче слезе от апартамента малко след 10 часа. Иван Алексиев показа поканата си от името на „Сънсет Ризорт“ и г-н Николай Павлов да участва на тази среща.

„Като кмет на Поморие съм длъжен да защитя града и жителите му. Клер Дейли има две запитвания до Община Поморие, на които е отговорено официално, че поставеният проблем касае отношения на собственици на апартаменти в сгради в режим на етажна собственост, но въпреки това ние сме отговорили, защото собствениците са уведомили Община Поморие, че са изпълнили изискванията на Закона за етажната собственост.

„Сънсет Ризорт Мениджмънт 2“ единодушно е избран от всички собственици на всички сгради да управлява този комплекс. Той е от затворен тип, изграден е в едно УПИ, ограден е отвсякъде, има пропускателен режим, така че всичко по закон е изпълнено. Отделно е избрана и фирма, която да управлява комплекса. Оттук нататък отговорът е ясен – тук става въпрос за частно-правни отношения. Къде е върховенството на закона в България, което е ощетило нейните сънародници, къде е Поморие в цялата ситуация и къде е България в тази резолюция. Тези въпроси ще задам на г-жа Клер, но преди да започне да отговаря, ще й задам много важен – тя, неин родственик или роднина има ли собственост в този комплекс. Много е важно какво ще отговори“, каза Иван Алексиев.

Кметът на Поморие недоумява защо евродепутат намесва града, държавата в един спор, който е гражданско-правен. „Тя използва политически средства, за да реши гражданско-правен спор. Това е погазване на абсолютно всичко от страна на евродепутат. Тя използва позицията си на евродепутат, за да реши гражданско-правен спор в частен интерес, използва политически средства. След това ще отиде на протеста и ще каже – вижте в България колко са лоши и правителството трябва да си отиде. Не, тя трябва да си отиде и затова трябва да се извини“, каза Алексиев.

Кметът добави, че „Сънсет Ризорт“ е един от най-големите данъкоплатци на Община Поморие. „Но дори и за най-малкия хотел или комплекс да беше ставало дума, едно такова обвинение от високата трибуна на Европейския парламент, аз щях да реагирам по същия начин. Това е недопустимо.  Тя е евродепутат. Ако аз като политик от местно ниво тръгна да решавам такъв спор, веднага ще попадна под ударите на закона. А тя какво прави тук в момента? Заключила се в един апартамент и си прави, каквото си иска. Извинявайте, няма как да стане. Върховенството на закона в момента изисква тя да отговори използва ли политическото си влияние, за да реши един частен спор в полза на едната страна. Този текст е незаконно в резолюцията и тя използва лостовете, които има, за да го прокара. Ето затова трябва да се извини – първо на България, после на Поморие и след това на комплекса. Оттам нататък да седнат на кръглата маса и да си решат спора, ако не – да влязат в съда“, каза Иван Алексиев.

Няколко минути след изявлението на кмета на Поморие Клер Дейли слезе от апартамента.

Кметът Иван Алексиев първи се обърна към нея с думите: „Надявам се, макар и за малко тук, да сте с добри впечатления от нашия град. По какъв повод сте тук, вие сте политик от висок ранг, редно е да ви посрещнем, а не да научаваме по друг начин за тази визита.“

Клер Дейли върна комплимента и обяви, че Поморие е прекрасно място. „Но искам да подчертая, че съм тук като представител на граждани от моя избирателен район в Дъблин и бях поканена на частна среща, на което не считам за нужно, че трябва да се обръща такова внимание. Кметът е направил публични изявления срещу мен, повечето от тях са фалшиви и моите юристи ме посъветваха да не отговарям нищо. Проблемът е много преди да стана член на Европейския парламент, аз съм тук за разрешаването на този спор, където мои избиратели остават без ток и вода“, каза евродепутатът от Северната зелена левица.

„Като кмет не съм обсъждал г-жа Дейли, а нейните думи, че в град Поморие не се спазва върховенството на закона. Г-жа Дейли да отговори има ли личен интерес в този комплекс“, попита за пореден път Иван Алексиев, но не получи отговор и бе заплашен с юридическите съветници на евродепутатката. Тя и заинтересованите страни влязоха в залата и започна закритата среща за медиите. Копирано от standartnews.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече