Дипломат: Има пропуски в подготовката на визитата на Радев в Естония

0

„Има и незапочнато посещение, освен прекратеното на Радев. Имаме исторически пример – Димитър Попов не е отишъл на обяд във Вадуц, защото Симеон Сакскобургготски е бил поканен“. С тези думи започна участието си в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ един от основателите на Дипломатическото дружество, дипломатът Атанас Павлов.   „Официалните посещения на един държавен глава са обект на много голяма важност за двете страни. Още по-голяма е важността при събития с многостранен характер, посещенията се готвят много внимателно“, сподели той.   

„Има шеф на протокола и медицински лица на подготвителни среща, там се уговарят всички неща, за да се реагира навреме. Тук не са реагирали навреме, от Талин информират, че техния и нашия президент са разговаряли и са стигнали до разбирането, че трябва да се прекрати посещението. След това слушаме изявлението на Радев, после това на естонския президент“, коментира Павлов.  

„Нещата е могло да бъдат решени още в първия ден на разговор между държавните глави. Има разлика в представянето на информацията от страна на президента и на всички други институции. Това е неприятна ситуация. Има пропуски и подготовката на цялото мероприятие от страна на хората, които придружават президента“, завърши дипломатът.   

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече