Десислава Радева стои зад дипломатическия скандал с Радев в Естония

0

Предсрочното прекратяване на посещението на Румен Радев в Естония миналата седмица заради контакт на президента с шефа на БСП генерал Димитър Ангелов, дал положителна проба за коронавирус 19, продължава да е най-коментираната тема, защото е груб гаф на българската дипломация и президентската институция.

След скандала обществото е разделено на полярни лагери. Според единия Радев е постъпил безотговорно, а според други е бил набеден и е жертва на „активно мероприятие“, писа „Галерия“.

Президентът бил уведомен за състоянието на Петров, но въпреки това решил да замине за Естония в понеделник на 19 октомври. Според втората версия, застъпена от самия Радев, той е жертва на мероприятие организирано от негови „доброжелатели“ в България. Радев подчерта, че му е бил направен PSR тест, който той показа на на медиите и резултатът е  отрицателен.

След пристигането на Радев за форума „Три морета“, президентът е контактувал със заразен с коронавирус. След като естонците научават, Радев и българската делегация са изолирани в хотела им, а срещата с президента на Естония е отменена.

 Защо Всъщност Радев напук на здравните власти решава на всяка цена да участва на срещата в Естония?

 Тя протича предимно виртуално и само трима от 12 президенти на страните-участнички присъстват физически.

Според източници на „Галерия“ съпругата на президента Десислава Радева е настоявал той да замина за Естония,  въпреки информацията, че има контакт със заразен с covid 19. Тъкмо тя го убедил, че е важно той да демонстрира международна активност и да подкрепи проамериканския проект „Три морета“, за да бъде отлепен от образа на човек, функция на руски проект.  Президентската двойка в този случай очевидно подценява особената чувствителност на света към световната зараза и примера, който би трябвало да дават първите политици при спазване на мерките.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече