Раздор в партията на Слави заради бъдеща коалиция с Мая и Бабикян

1

В партията на Слави Трифонов се изпокараха заради срещата на „Има такъв народ“ с Отровното трио и Мая Манолова в понеделник, пише в новия си брой „Галерия“.

Хората на Дългия вече са се разделили на два лагера и се наложи лично Трифонов да успокоява страстите. Причината за раздорите са с коя формация да работи „Има такъв народ“. С „Изправи се БГ“ на Манолова и протестърите от Отровното трио или с Демократична България.

 Хората на Христо Иванов обаче не отидоха на срещата организирана от Бабикян,  Минеков и Хаджигенов. Според официалната информация на нея са обсъждани инициативи за застъпници, които да гарантират честни избори. Запознати с разговорите обаче твърдят, че Триото и Мая Манолова открито са предложили на хората на „Има такъв народ“ за коалиция преди изборите. за да се гарантира влизане в парламента.

Социологическите проучвания показват, че шарената платформа на Манолова е на границите и не се знае дали ще успее да прескочи бариерата. А Николай Хаджигенов и Светослав Минеков пък нямат партия. И доскоро спореха дали ще участват в изборите.

Според сподвижниците си те имат предложение да станат водачи на листи в „Изправи се БГ“, но корели планове и за протестърска партия.

Спихването на протеста от последните два месеца обаче ги разколебало.

 Двигателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов настоява от началото партията да се яви самостоятелно на изборите, а  след като влезе в парламента да се коалира с тази които не са били във властта.

Трифонов обаче симпатизирал на Мая Манолова и Триото искал да работи в бъдещия парламент, в който те може и да не влязат без да са в коалиция с неговата партия, която да ползват като ракета-носител.

1 Коментар
  1. […] Тодоров разобличи шоуменът с политически амбиции Слави Трифонов във връзка с отношението му към коронавируса и […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече