Синът на Нинова със 130 бона заплата

0

 Синът на Корнелия Нинова – Рафаел получава 78 936 хиляди долара (около 130000 лева) заплата в банката „Голдман сакс“ в Ню Йорк, където работи от четири години, пише Ретро.

Това означава, че месечно Рафи разполага с над 10000 лв. за да живее охолно. В престижната финансова институция той работи като количествен анализатор и използва математическите си умения за добруването на банковия гигант.  Установил се е в престижния нюйоркски квартал „Манхатън“ и за момента няма никакви намерения да се прибира в България.

 Той живее в Щатите повече от 8 години. Заминава там след като завършва Софийската математическа гимназия с пълно отличие. После продължава образованието си в елитния университет „Бъркли“,  като майка му се хвалеше, че следването му там е подсигурено от стипендия.

Като завърши стана ясно, че в „Бъркли“ не се отпускат стипендии на студенти чужденци, а семестриална такса е в размер на 30 хиляди долара годишно. Това означава че Нинова, се е бръкнала 120 хиляди долара, за да изучи отрочето си, като в тази сума не влизат джобните пари личните разходи на наследника й, които му е превеждала.

Явно инвестицията си е заслужавала и Рафаел до момента е успял да изкара повече, отколкото родителите са платили за солидното му образование. Не е изключено скоро синът на червената лейди официално да стане милионер зад Океана.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече