Борисов: Най-лесно е да сложиш чертата и да кажеш – затварям

0

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на компетентните органи да засилят контрола върху карантинираните.

Във Фейсбук той коментира, че ако всички контактни си стоят по домовете и не излизат, заразяването ще спре.

На онлайн съвещание премиерът е поискал от министрите да дадат предложения за провеждането на образователния процес. Трябва да бъде прилаган локален подход и решенията да бъдат вземани от областните щабове, смята Борисов:

„Най-лесно е да сложиш чертата и да кажеш – затварям. Искам максимално да се отърсиш от мисълта, че  – да, ако вкараш всички хора вкъщи, за две седмици тя сигурно ще падне пандемията.

Веднага след това отново ще е взрив. Светът вече се управлява по друг начин и затова казвам – не почвайте с университетите и училищата, оставете на гъвкави работни времена“.

От думите на премиера става ясно, че решенията за закупуването на ваксини срещу коронавируса ще бъде внесено за одобрение от Народното събрание:

„Всичко, което касае ваксините, вноските за ваксините, трябва да го внесем в парламента, така че подготвих всички документи, всичко, каквото имаме, ние няма какво да крием.

Аз снощи съм го изговорил, с всичките плюсове и минуси и рискове – вкарай в парламента, нека да ни подкрепят, ако не ни подкрепят, няма да купуваме.

Ако ни подкрепят, тогава купуваме и действаме в условията на пандемия“, коментира Борисов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече