Утре пускат 2,5 км от Южната дъга на околовръстното

0

Движението в 2,5-километров участък от директното трасе на Южната дъга на Софийския околовръстен път от АМ „Тракия“ до пътен възел „Герман“ се пуска утре, съобщи АПИ. 

Отсечката е част от реконструкцията на 6 км от Околовръстния път между кв. „Младост“ и АМ „Тракия“. Движението се пуска с временна организация, временна пътна маркировка и през следващата година работата на обекта ще продължи с полагане на последния износващ асфалтов пласт и изпълнението на всички довършителни работи, пише offnews. 

В 2,5-километровия участък трафикът ще е в 3 ленти за движение във всяка посока, а при пътен възел „Лозен“ ще се използват и локалните платна. 

телна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. 

Напредъкът по проекта е съгласно приетия график, като до момента са изпълнени 65% от предвидените дейности. 6-километровият участък по договор трябва да е готов до края на 2021 г., но се очаква обектът да завърши по-рано. 

Работата в участъка продължава и шофьорите трябва да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация и ограничението на скоростта, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи, предупреждават от пътната агенция. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече