Тероризъм е да звъните в Спешна помощ с температура 37 градуса! Обвиняваме системата, която сами взривяваме!

0

Крайностите винаги дават обратен резултат, затова не приемам онази част от хората, които превърнаха коронавируса в своя лична истерия“, разказа в „Хоризонт до обед“ Кремена Цветкова, което е преболедувала Covid-19 при наличието и на астматични и алергични синдроми.

Подходих към болестта като към сезонна настинка, но и не приемам тази теза, че първите дни трябва да се лекуваш с чай, топла супа и валериан. Аз подхождам по-категорично и се лекувах по съвета на д-р Невена Радушева, на която искам тук да благодаря, защото нейните съвети са винаги в десятката.

Започнах веднага лечение с антибиотик, като първият ми тест беше отрицателен, но вторият се оказа положителен, след като в офиса се оказа, че има заразен колега.

Аз започнах веднага лечение, което даде и резултат. Имах само два-три тежки дни.

Но наблюдавам, че много хора като че ли се възползват от ситуацията. Ако звъните с температура 37 и малко в Спешна помощ, това е тероризъм! Вие лишавате някой друг човек, който се нужда наистина от помощ.“ Това посочи още Цветкова.

По думите ѝ в цялата организация за пътя на пациента има създадени правила, но сякаш системата не се подчинява все още на тези правила.

„След положителния ми тест, аз трябваше лично да отида в болница – това за мен е странно решение.

Не получих обаждане от РЗИ, нито някакви препоръки. Аз не претендирам към това, но съм изненадана, защото ако бях прекарала тежко болестта – какво щеше да последва?“ – пита се Кремена Цветкова.

„Другото което ми прави впечатление, че 316 хиляди души са си взели болничен само в София – това са 109 милиона лева от Здравната каса.Според мен много хора се възползват от заповедта на министъра и след приключване на карантината, си вземат един месец болничен. Това са пари, които могат да отидат за медиците.

Това, че имаш право, не означава, че ти трябва да пресираш системата, защото ние приложихме ли като общество мерките – ако навън 30 човека са с маски, достатъчни са трима без маски.

У нас глоби не се налагат. В Турция децата карат колела с маски в паркание обичаме да се оплакваме и да обвиняваме системата, но най-често ние взривяваме системата“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече