Партията на Слави губи одобрение, ГЕРБ си връща силата

0

Трифонов се отнася скептично към пандемията и това не му помага, смята Васил Тончев от Сова харис

Ковид пандемията дава шанс на Борисов и ГЕРБ да се явят в по-добра кондиция на парламентарните избори догодина, смята директорът на „Сова Харис“ Васил Тончев. Той коментира социологическо проучване на агенцията в ефира на България он еър.

„Имаме непосредствен пример от това, което се случи в САЩ. Ковид заразата е изиграла изключителна роля там. Хората над 65 г. са допринесли най-много за победата на Байдън. Борисов се справи много добре при първата вълна. Когато имахме по 20 случая, се взеха сериозни мерки, сега създадохме основа за широко дифузно разпространение“, допълни той.

Според него преборилият вируса Борисов отпуска мерките по чисто предизборни съображения. И сега той е отново на върха на доверие заедно с президента Радев, на доста близка дистанция.https://reklama.flagman.bg/www/images/21fdfd0ebafcd31ad7c89f276f3d0549/index.html?clickTag=https://reklama.flagman.bg/www/delivery/ck.php?oaparams=2__bannerid=273__zoneid=38__cb=028ca364c1__oadest=

Партията на Слави Трифонов, която различни проучвания сочат като сигурен участник в следващия парламент, губи одобрение.

„Слави Трифонов е отишъл от 10 на 7 процента, той избра тактика на наблюдател на събитията. По отношение на Ковид-19 се отнася доста скептично, това не му помага в тази ситуация. Той привлича симпатизанти от целия политически спектър, ГЕРБ му е най-големият „донор“ на гласове“, отбеляза директорът на „Сова Харис“.

„В момента политическото пространство е много раздробено. Пистата е открита за всички. Ако някоя от големите партии успее да изгради облика на победител, към нея тръгват много гласове. До този момент ГЕРБ и БСП не успяват да го направят“, смята Васил Тончев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече