Маноил Манев: Поведението на БСП в парламента е шизофренично. Румен Радев стигна дъното в ламтенето за власт!

0

Народният представител от ГЕРБ Маноил Манев даде ексклузивно интервю за агенция ПИК, в което коментира събитията от последните часове, свързани с поведението на БСП в пленарна зала, вчерашното изказване на Румен Радев за 10 ноември, първите реакция след излизането на неговия роман „Стига, рече Господ“, издаден от издателство „Милениум“.

– Г-н Манев, как ще коментирате поведението на БСП днес в парламента Първоначално се регистрираха в пленарна зала, опитаха да провалят кворума, но след като тръгна заседанието, излязоха с искане в Народното събрание да дойде здравният министър.

– Днес БСП не направи поредния си цирк, днес БСП се постара да направи един от големите циркове. Да покажеш с невлизането си в зала и с отказ от регистрация, че не искаш да работи приемаш закони и да се грижиш за хората навън, а да излизаш на трибуна и да говориш, че искаш да извикаш министъра в залата, аз не мога да се съглася с това поведение. Не мога да се съглася и с това, че по принцип те се крият в коридорите, докато мине регистрацията, а когато това стане, влизат в залата с хиляди претенции, уловки и процедурни хватки, за да не работи никой. И накрая казват от трибуната, че са много загрижени за българите. Това не е цирк, страшно е. Ако беше цирк, щеше да е смешно, пък и така обиждаме цирковото изкуство. Това е сериозно изкуство. Поведението на БСП е раздвоение на личността, но не е болестно състояние, а е умишлено с цел да излъжат и да заблудят хората.

– С каква цел народните представители на БСП се държат по този начин?

– Това е морално и ментално болна партия. В момента нейната болест се задълбочава в две направления. Едното направление е свързано с това, че тази партия няма своя личност, няма идеи. Тя е като онези лиани, които се увиват и смучат соковете на обществото. От друга страна е болестта вътре в самата партия за ценности и идеи доведе до пълния й разпад, до излизане знакови нейни депутати от партията и от парламентарната им група, обяснявайки и заявявайки поведението на партията е шизофренично. Това не го казваме ние от ГЕРБ, не го казва някой политически противник, а техни членове, които сега напускат тази партия. Вижте какви са правилата за работа на Националния им съвет със ситуацията на COVID-19. Те имат приети правила за дистанция и работене, а излизат в парламента и казват, че не могат да работят дистанционно. Аз не си обяснявам по друг начин това освен с болестно състояние.

– Предвид поведението на БСП и предвид болните колеги, които  имате в парламента, имате ли притеснение относно работата на Народното събрание?

– С реда, който прие Народното събрание, се опитваме да направим така, че то да продължи да работи, колкото и трудно да е. В крайна сметка, както каза и г-жа Дариткова днес в речта си, не става за партийна оцветка на COVID-19. Той не избира по партии ипарламентарни групи, той атакува наред. Ако искаме да работи Народното събрание, всички трябва да проявим някаква ангажираност по темата и събраност. В тази посока смятам, че не е трудно, но Народното събрание трябва да изпълни задълженията си.

Много неща в момента зависят от Народното събрание. Лъжата, която разпространяват безогледно колегите от БСП, че сега е момента се гласуват някакви текстове, които нямат нищо общо с кризата, не ми се иска да я коментирам. Вижте колко техни изказвания има. Уж няма да работят, уж няма да поддържат Народното събрание и когато се вгледате в моментната дейност на парламента, вижте за какво става дума. Те имат хиляди предложенийца, свързани с популизъм и със създаване на имидж.

– Вчера президентът Румен Радев използва 10 ноември, за да нападне отново властта. Как оценявате думите му?

– Аз с коментари на този човек вече не искам да се занимавам. То стана изтъркано да казваме какво дъно можеш да стигнеш с ламтенето за власт и управление. Това, което видяхме вчера, не е само в тази посока. Това беше някаква демонстрация на дълбоко  съжаление, че е дошъл 10 ноември и че се е променил строят в България. Да използваш този момент, за да говориш отново неща,които граничат с преврат, няма как да го приема. Това показва отношение към случващото се в България. Ако някой иска да  реваншира и да връща отново тоталитарната държава с всичките й „хубости“ и всичките й „красоти“, да става политик и да използва политическата арена, а не да стои в президентството и да ни маха с юмрук оттам. Защото не е добре да махаш с юмрук, когато знаеш, че няма кой и как да ти противопостави тези, защото си изолиран в своето президентство и своята резиденция.

– Книгата Ви „Стига, рече Господ“, издадена от издателство „Милениум“, вече е на пазара. Получихте ли първите отзиви и впечатления за нея?

– Искам безкрайно да благодаря на издателство „Милениум“ за това, че тази книга се появи и се появи точно сега. Защото в нея много от нещата, за които си говорихме сега, са написани и са написани ясно и категорично.

Има вече отзиви. Има мои колеги, които днес за първи път я държат в ръце и смятам, че съвсем скоро ще започна да получа мненията им и ги чакам с нетърпение. Наясно съм, че ще има много хора, които ще се разпознаят вътре като участници в действията или като привърженици на действия, описани в книгата, и на някои това няма да им хареса, но в крайна сметка това е книга.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече