Премиерът пред Парижкия форум за мир: COVID-19 е ужасно оръжие, което покоси света!

0

COVID-19 е ужасно оръжие, което покоси света. Наричам го оръжие, защото има много жертви, разруха на икономиките и на финансите. Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук, като уточнява, че това е част от обръщението му на Парижкия форум за мир, който тази година се провежда основно онлайн.

По думите му обаче COVID-19 e и шанс за нас да направим промени – зелени енергии, борба с тероризма – да се обединим и както пише на българския Парламент – „Съединението прави силата“. И именно така да отговорим на предизвикателствата като един, а България е готова да изпълни своята част.

Борисов изтъква, че в момента сме изправени пред различни предизвикателства – COVID-19, миграция, тероризъм  и дава пример с атаките в Ница и Виена преди дни.Според него тези глобални проблеми изискват и глобални решения.

„Категоричен съм, че нито една страна не може да се справи сама. Всички трябва да работим заедно, за да преодолеем предизвикателствата. Международните организации – ООН, Световната здравна организация – знаят как това може да стане и държавите по света трябва да ги подкрепим. Нужно е да направим всичко възможно те да работят максимално ефективно и всеки да даде своя принос затова“, завършва Борисов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече