Премиерът пред Парижкия форум за мир: COVID-19 е ужасно оръжие, което покоси света!

0

COVID-19 е ужасно оръжие, което покоси света. Наричам го оръжие, защото има много жертви, разруха на икономиките и на финансите. Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук, като уточнява, че това е част от обръщението му на Парижкия форум за мир, който тази година се провежда основно онлайн.

По думите му обаче COVID-19 e и шанс за нас да направим промени – зелени енергии, борба с тероризма – да се обединим и както пише на българския Парламент – „Съединението прави силата“. И именно така да отговорим на предизвикателствата като един, а България е готова да изпълни своята част.

Борисов изтъква, че в момента сме изправени пред различни предизвикателства – COVID-19, миграция, тероризъм  и дава пример с атаките в Ница и Виена преди дни.Според него тези глобални проблеми изискват и глобални решения.

„Категоричен съм, че нито една страна не може да се справи сама. Всички трябва да работим заедно, за да преодолеем предизвикателствата. Международните организации – ООН, Световната здравна организация – знаят как това може да стане и държавите по света трябва да ги подкрепим. Нужно е да направим всичко възможно те да работят максимално ефективно и всеки да даде своя принос затова“, завършва Борисов.

Прегледана: 1989

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече