Каракачанов за Радев: Лесно е да критикуваш, когато не носиш отговорност

0

„Те (македонците – б.р.) разбраха, че България не води някаква политика на инат, а България води принципна политика, че България е суверенна държава и не се влияе от настроенията в една или друга европейска или световна столица.

То има два варианта – или приключва добре за България и за Македония, или за Македония разговорът за Европейския съюз се отлага някъде във времето“, каза Каракачанов.

По думите му по време на разговорите със Заев е било обяснено, че „не можем да направим никакъв компромис с въпросите свързани с българската история, с идентичността на българския герой и с идентичността на всички онези хора, които общо наричаме част от общата ни история“.

Българската страна няма да отстъпи от рамковата си позиция от 9 октомври миналата година. Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачaнов след посещението на Зоран Заев в София.

Каракачанов съобщи, че се е състоял разговор, в който са участвали министър-председателят Бойко Борисов, както и външният министър Екатерина Захариева и цялата делегация на Македония, която включвала освен премиерау, двама вицепремиери и външен министър.

„Те разбраха, че България не води някаква политика на инат, а България води принципна политика, че България е суверенна държава и не се влияе от настроенията в една или друга европейска държава.

Позицията, която вчера сме изразили пред Северна Македония е както на българския премиерът, така и на външния министър и на вицепремиера. Единствената нормална перспектива за Западните Балкани, е членство в ЕС. Северна Македония не може да чака някой да ни натисне. България е суверенна държава. Мисля, че от македонската делегация разбраха, че България не се шегува. Това обясни в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов

Около 2% от личния състав на Министерството на отбраната е заразен с COVID-19. В болница са 11 военнослужещи и 7 военни служители, смята вицепремиерът.

Той обясни, че с издадената във вторник заповед е дал възможност на всички военнослужещи, които са преболедували, да дарят кръвна плазма.

Каракачанов заяви, че е поставил пред здравния министър въпроса за изчезващите от аптеките лекарства.

„Мога да кажа, че министърът на здравеопазването прави всичко, което може”, каза Каракачанов.

По отношение на критиките на президента Радев, вицепремиерът заяви: Много е лесно да критикуваш, когато не носиш отговорност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече