Защо Корнелия отиде във ВМА да й слагат ремдесивир, а не си стоя у дома на аспирин, щом инфекцията не е опасна?!

0

Като не е особено опасна инфекция защо няма кой да лекува болните?! При кой грип досега е имало проблем с болничната база и лекарите?! При кой грип са преструктурирали отделения? При кой грип са затваряли границите и държавите?! Това попита риторично на страницата си във Фейсбук журналистката Калина Андролова в реакция на думите на червения депутат и доброволец прф.  Георги Михайлов, както и срещу реакциите на лидерката на левицата Корнелия Нинова и на депутатите, които си махаха маските в залата на Народното събрание.

Защо Корнелия отиде във ВМА да й слагат ремдесивир, а не си стоя у дома на аспирин?! Неговата партия е част от проблема в здравеопазването, посочи тя срещу неговите думи по-рано днес пред БНР.

А ето какво каза Михайлов: „Ние виждаме на терен стреса в нацията. Хора, които не се нуждаят от болнично лечение, настояват да бъдат приети в болнично заведение. Най-накрая трябва да се разбере, че това не е особено опасна инфекция. Смъртността и е – те го публикуваха вече големите специалисти в света, не българските оратори, които говореха, че смъртността е застрашително висока, а тя е  3 на 1000“.

Лечението на това инфекциозно заболяване не се различава съществено от лечението на всички други респираторни инфекции,  посочи още лекарят и депутат от БСП, който отиде да лекува пациенти с Covid в болницата в Свищов. Според него е наложително държавата да предприеме разяснителна кампания.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече