Нечувана гавра: Българското знаме горя в Скопие!Кой го запали? ВИДЕО

0

Младежи, които твърдят, че са членове на младежката организация на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ от скопския квартал Гази Баба запалиха българското национално знаме и публикуваха клип за това под заглавие „Отговор за общата история“.

До този момент председателят на опозиционната партия Християн Мицкоски не е реагирал. ВМРО-ДПМНЕ обнародва декларация, в която казва, че нито партията, нито младежката й организация стоят зад Facebook-канала, на който бе пуснат клипа.

„Това са шовинистични и УДБА-шки методи, прилагани от правителството и насочени към ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски“, твърдят опозиционерите. Те не осъждат вандалския акт, а смятат, че става дума за „отклоняване на вниманието на обществото от катастрофата в здравеопазването и политическата криза, след като получи вето от източната съседка“.

Видеото вижте тук:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FUMSVMROGAZIBABA%2Fvideos%2F1090940031362337%2F&show_text=0&width=267

Остро реагира обаче Министерството на външните работи на Северна Македония, което осъди поругаването на българското знаме.

„След днешното публикуване на видео в социалните мрежи, на която се вижда как се пали знамето на Република България, осъждаме остро този акт като евтин и неуспешен опит да се предизвика омраза сред гражданите на двете държави, както и да се навреди на репутацията на Република Северна Македония“, се казва в позицията на външно министерство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече