Голям гаф в МС: Мутафчийски обиден, отказа да се ръкува с Мангъров пред Бойко

0

Проф. Венцислав Мутафчийски бил доста обиден на премиера Бойко Борисов, шушука се по върховете на управлението. Шефът на ВМА и ортодоксален борец срещу заразата бил засегнат, че скандалния доц. Атанас Мангъров, прочул се с нестандартните си предложения за воденето на войната с вируса, изненадващо бе включен в ръководния екип срещу Ковид-19.

Мутафчийски толкова бил потресен от кариерното израстване на инфекциониста, че отказвал да седи близо до него на оперативките, които премиерът редовно свиква в Министерския съвет. Стигнало се до доста конфузна ситуация на едно от заседанията на щаба. Бойко Борисов призовал двамата вражуващи лекари да се поздравят, на което ген. Мутафчийски отвърнал:

„Аз с този няма да се ръкувам”. Мангъров пък, в типичния си стил, отвърнал: „Ако щеш, бе!”


Новината, че основният критик на управленските мерки срещу коронавируса получава шанс за изява като началник, дойде от здравния министър Костадин Ангелов. На 9 ноември професорът и бивш шеф на Александровска болница обяви, че Мангъров ще оглави битката със заболяването в Инфекциозна болница, където е шеф на детското отделение. В медицинското заведение е разположен и координационният център за спешните случаи в София. Така омразният на Мутафчийски и на цялата гилдия лекар бе назначен за началник на клиниката, в която се лекуват всички пациенти за коронавирус в Инфекциозна болница. Здравният министър също недолюбвал Мангъров, но нямало как да не се подчини на нареждането на премиера. Най-бесен срещу инфекциониста обаче бил шефът на „Пирогов” проф. Асен Балтов, който бил заявил по негов адрес: „На този с радост бих му извил вратлето!”


Не е тайна обаче, че министър-председателят е сред феновете на Атанас Мангъров. Симпатията му избухна в края на май, когато Борисов и специалистът по заразни болести разговаряха повече от час на четири очи. На срещата Мангъров обяснил, че строгите мерки няма да доведат до добър резултат и успял да убеди премиера, че държавата не трябва да се затваря – тактика, която очевидно не дава нужния ефект, пише Уикенд.

Прегледана: 3878

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече