Голям гаф в МС: Мутафчийски обиден, отказа да се ръкува с Мангъров пред Бойко

0

Проф. Венцислав Мутафчийски бил доста обиден на премиера Бойко Борисов, шушука се по върховете на управлението. Шефът на ВМА и ортодоксален борец срещу заразата бил засегнат, че скандалния доц. Атанас Мангъров, прочул се с нестандартните си предложения за воденето на войната с вируса, изненадващо бе включен в ръководния екип срещу Ковид-19.

Мутафчийски толкова бил потресен от кариерното израстване на инфекциониста, че отказвал да седи близо до него на оперативките, които премиерът редовно свиква в Министерския съвет. Стигнало се до доста конфузна ситуация на едно от заседанията на щаба. Бойко Борисов призовал двамата вражуващи лекари да се поздравят, на което ген. Мутафчийски отвърнал:

„Аз с този няма да се ръкувам”. Мангъров пък, в типичния си стил, отвърнал: „Ако щеш, бе!”


Новината, че основният критик на управленските мерки срещу коронавируса получава шанс за изява като началник, дойде от здравния министър Костадин Ангелов. На 9 ноември професорът и бивш шеф на Александровска болница обяви, че Мангъров ще оглави битката със заболяването в Инфекциозна болница, където е шеф на детското отделение. В медицинското заведение е разположен и координационният център за спешните случаи в София. Така омразният на Мутафчийски и на цялата гилдия лекар бе назначен за началник на клиниката, в която се лекуват всички пациенти за коронавирус в Инфекциозна болница. Здравният министър също недолюбвал Мангъров, но нямало как да не се подчини на нареждането на премиера. Най-бесен срещу инфекциониста обаче бил шефът на „Пирогов” проф. Асен Балтов, който бил заявил по негов адрес: „На този с радост бих му извил вратлето!”


Не е тайна обаче, че министър-председателят е сред феновете на Атанас Мангъров. Симпатията му избухна в края на май, когато Борисов и специалистът по заразни болести разговаряха повече от час на четири очи. На срещата Мангъров обяснил, че строгите мерки няма да доведат до добър резултат и успял да убеди премиера, че държавата не трябва да се затваря – тактика, която очевидно не дава нужния ефект, пише Уикенд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече