На мама момчето! Синът на Ген. Деси с 56 бона заплата!

0

Единственият син на първата дама Десислава Радева е започнал работа в Америка. Страхил Свиленски, чийто баща е депутат от БСП Георги Свиленски, практикува като треньор по волейбол на женския тим на университета „Маунт Мърси“  щата Айова, където преди няколко месеца се дипломира.

Макар да завърши Бизнес администрация, синът на президентшата за сега явно е решил да се развива в сферата на спорта. Той е дългогодишен волейболист, един от най-добрите в Левски, а после и в отбора на университета. По време на следването си там е удостоен с две престижни награди, една от които за „Спортист на годината“.

Според данните, поместени във визитката му на сайта на престижния американски ВУЗ, той асистент-треньор и се занимава със студентските въпроси касаещи отбора. Възнаграждението, което получава не е никак малко. Проверка на заплатите които треньорите в „Маунт Мърси“ вземат показа че те достигат до 34 хиляди долара годишно, което се равнява на 56000 български лева.  Страхил даде интервю за студентския вестник на университета, в което сподели, че бъдещите му планове включват магистратура и още поне година да тренира като волейболист но в Европа. Очевидно плановете му се изменили и той предпочел за момента да остави образованието на заден план и да остане в страната на неограничените възможности, където пребивава вече четири години.

Още като ученик в 12 клас испанската гимназия в София той е назначен като техническа поддръжка във филиал на известни технологична компания в столицата, където изкарва година и един месец стаж преди да замине да следва в Америка. По думите на сина на Деси Радева това се случва между 2015 и 2016 година, а отговорностите му в престижната  компания са били до откликва на обаждания и имейли на клиенти на английски и испански език.

След като заминава за САЩ Страхил не споменава да е работил каквото и да е било, личи от личното му CV.

За скъпата му издръжка по време на следването му са се грижили родителите му.

Страхил не успя да получи на 19 юни дипломата си за бакалавър на традиционната за университета му официална церемони. Събитието се проведе онлайн заради заразата в САЩ. Преди месеци обаче се заговори, че все пак генерал Деси е пътувала отвъд океана, за да го види, като самата тя нито потвърди, нито отрече тази информация писа „Ретро“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече