Румен Радев се отказа да прави партия! (Карбовски действително бил в екипа на държавния глава)

0

Президентът Румен Радев през последните няколко седмици слезе от сцената и се скри за кулисите. Този ход обаче има своето логично обяснение. Според популярният сайт Lupa.bg, държавният глава твърдо се е отказал от идеята да поведе своя собствена партия.

Това било негово лично решение и не било съгласувано с никой от политическите му съветници. Публична тайна е, че на „Дондуков“ 2 отдавна има сериозно напрежение, защото Радев е изолирал всички покрай себе си. „Решенията се взимат само от фуражките, така наречения кръг „Зелените чорапи”. Основният проблем на Радев е, че му липсва политическото мислене“, коментираха запознати.
В продължение на цяло лято мозъчният тръст около Румен Радев кроеше планове какъв е най-печелившият ход на президента оттук нататък с оглед на динамичната политическа обстановка. Президентът остана единственият политик у нас с относително непокътнат от кризата рейтинг и това му даде надежда, че поведена от него партия може да превземе властта. Радев дори наел агенция, която да направи социологическо проучване след 2000 респондента за нагласите за негов евентуален политически проект. Резултатите били доста обнадеждаващи, твърдят хора, които са виждали това проучване.


Според слуховете, които упорито се носеха месеци наред, президентският проект се движел от главния секретар на президента Димитър Стоянов от една страна, и от журналиста Мартин Карбовски – от друга.

Първият представлявал Румен Радев, а вторият отговарял за контактите с различни граждански организации. Всъщност, именно „заварката” между Карбовски и президента била в основата на публичната атака срещу журналиста от името на плеймейтки и други медийни звезди. Шумният секс скандал около Карбовски и Мегз обаче принудил Румен Радев да каже „стоп” и да направи преоценка са ситуацията.


В скандалните смс-и между журналиста и плеймейтката, станали публично достояние, се открои следната реплика на Мегз:

„…Лично съм присъствала на телефонни разговори, в които един от най-големите критици на правителството се уговаря за срещи с президента. А после се хвали пиян – колко пари му взима и как той създава и руши имиджи в тази държава“. Президентът бил бесен от този неочакван развой на ситуацията и вече изолирал Карбовски от свитата си, колкото и несъстоятелно да звучат обвиненията на Мегз.
Освен това хората на Радев вече се убедили, че създаването на партийни структури по места не е никак лесна работа и победата на изборите въобще не е в кърпа вързана. Особено след новината, че Слави Трифонов, Мая Манолова и Отровното трио ще работят в комбина на изборите. Това изключително много ще раздроби гласовете на парламентарните избори и нито една политическа формация няма да може да разчита на сигурен успех. Ето защо Румен Радев избрал другия вариант – да използва изграденото до момента за издигането му като независим кандидат-президент за втори мандат.


„Явно Радев вече е разбрал, че на Корнелия Нинова и БСП към момента не може да се разчита”, коментираха стари социалисти. В момента към президента се стиковал инициативен комитет, който да подкрепи кандидатурата му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече