Иван Драшков се уреди с пост във футбола (Бившият зам.-шеф на ДАНС се ослушва за хубави имоти)

0

Иван Драшков е назначен в съвета на директорите на „Национална футболна база“, показа проверка на „Галерия“. Бившият зам.- шеф на ДАНС заема поста през август с мандат до  2023 година. Бившият разузнавач и настоящ бизнесмени не е бил свързан с футбола въобще. Според запознати обаче цел на новия му висок държавен пост са имоти, към които има слабост от много години.

„Националната футболна база“  е едно отлично акционерно дружество на Българския футболен съюз.  Фирмата се занимава с изграждане, поддръжка и експлоатация на спортната база за подготовка на националните отбори, организира мачове, обучение на футболисти и треньори, как и всякакви други сделки за подпомагане дейността на Българския футболен съюз, което е доста широко понятие.

Досега „Национална футболна база“ се стопанисваше основно от сградата на БФС квартал Бояна, която бе претърсвана от ГДБОП по подозрение за злоупотреби.

 Дългогодишният служител в сектор „сигурност“ със спорна репутация Иван Драшков напусна окончателно от ДАНС през 2012 година с решение на премиера Бойко Борисов. Преди това през 2008 година, Драшков беше уволнен заради теч на класифицирана информация, но съдът го възстанови на поста оказа се – за малко.

Оттогава Драшков се занимава с бизнес. Докато беше шеф в ДАНС фирмите му формално бях собственост на сина му, който носи същите имена като на баща си.

През юли 2016 година акция на ГДБОП атакува складовете на фирмата на Драшков до София и разкри контрабандни цигари за милиони левове. Няколко дни по-рано там бил натоварен ТИР с нелегалната стока, който е хванат на Дунав мост на път за Румъния.

По случая беше арестуван наемателят на склада Стефан Киров. Случайно или не, той е управител на една от фирмите на Драшков.

Тогава Драшков се отърва от пандиза, а Киров беше осъден.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече