Николай Бареков с разкрития за сглобките на ДеБъ с Мая и пикантни подробности за родната Мата Хари

0

Бившият евродепутат Николай Бареков за пръв път прави горещи разкрития за битката на семейството му с коронавируса. Вчера пък той стана татко за пети път.

Политикът ще коментира откровенията на ген. Атанас Атанасов за бъдещите сглобки между ДеБъ, Мая Манолова и Слави Трифонов, с които да атакуват следващото управление на ГЕРБ, както и намеците на Христо Иванов, че е готов да влезе в коалиция с днешните управляващи, ако Бойко Борисов не е премиер.

Пловдивчанинът споделя и подробности за българската Мата Хари, която е негова съгражданка. С какво е известна Христина Бобокова в Пловдив?

„Хванахме го вкъщи и то при отрицателен тест на човека, който ни зарази. Ако направиш теста малко по-рано той е отрицателен, ако го направиш малко по-късно, то той е влязъл вече в белия дроб и пак е отрицателен“, обясни Бареков как се е заразил.

„Аз дори съм и дарител на пловдивската болница. Тази напаст след мен я изкара сестра ми, братовчед ми, всички те отидоха в пловдивската „Пълмед“, но и там няма легла. Оказа се, че най-тежко от цялата ни фамилия го изкара Мария“, допълни той и каза, че е имал възможността да се лекува като политик, но не го е направил. 

„Тя изкара две седмици между живота и смъртта. Беше с двустранна бронхопневмония, бременна в седмия месец. Бяха сменени пет-шест антибиотика, накрая се пребори благодарение на имунната си система. Искам да споделя и за ужаса да те диагностицират с ковид. Слава Богу, че го изкарахме преди два месеца. Сега ако се разболееш, няма как да стигнеш до лекуване. Аз съм изкарал, моето обяснение защо го изкарах толкова леко. Имах мисии по няколко месеца в някакви джунгли, бях в село, в което имаше огнище на ебола“, продължи с разказа си за срещата с болестта Николай Бареков.

Бившият евродепутат похвали нашите лекари и ги определи като едни от най-добрите в света. Такова мнение имали и чуждестранните им колеги. 

„Аз в случая няма да се ваксинирам. Не се говори за хората с антитела. Много е некомпетентно говореното на някои специалисти, които не слизат от екраните. Аз съм си слагал много ваксини и не ми пука. Като депутат в европарламента, подписът ми стои под доклад, като съдокладчик, ние приехме един доклад, който дава възможност за бърза писта за приемането на ваксини при епидемии. Бебето, което се роди вчера, е с антитела, аз си следя непрекъснато антителата на близките и децата. Да бъдат така добри българските специалисти и да обяснят хора, които са прекарали това заболяване дали могат да се ваксинират“, коментира Бареков и темата с ваксините и предстоящото ваксиниране на населението, което ще започне още този месец.

„Диагнозата не трябва да превръща хората в чумави. Не бързайте със самолечение! Аз 4 дни не знаех, че съм болен, тренирал съм, блъсках във фитнеса, аз 4 дни нищо не съм се лекувал . Симптомите ми бяха само едно сухо гърло, не съм губил нито вкус, нито мирис. Кашлицата се появява чак на седмия-осмия ден“, призова Николай Бареков.

„Тя беше ясна от самото начало, защото това са хора, които през техния съзнателен политически живот, не са успявали никога да преодолеят 4%-ата бариера. Ген. Атанасов се появи в СДС някъде 2000-2002 година, като го изгониха от службите и се записа в партията на Костов. Христо Иванов никога не е бил част от никога дясна структура. Неговота дясно, аз имам един спомен, че бяхме близки с различни хора, някои може да кажат, беше преди около 20 г., когато аз, бай Раден Кънев, Митко Ковачев, сме пили бира заедно. Тогава Христо Иванов не се е водил, че е част от тази тайфа. Него го домъкна Прокопиев и Радан го презентира. Когато дясното водеше война с лявото и популизма на НДСВ, сме работили и помагали за кампанията на Петър Стоянов, Пловдив и София припознават дори и Иван Костов като десни. Юлия Берберян, ние когато работихме без пари за СДС направи заменка и срещу 10 апартамента в „Обеля“, взе най-апетитния имот в Борисовата градина. Това са хора, които толкова за ограбили и компрометирани пред нас десните, народът сега гледа, писна ми Дончева и Берберян да менторстват и казват кое е дясното. Едната е адвокатка на „Мултигруп“, другата е със заменките. Христо Иванов след тази нелепа акцийка в Росенец, трябва да ти кажа, че бях там, той си вдигна рейтинга от 2 на 8%. Казах си, че прави къс спринт. Ако изборите бяха август-септември, той щеше да влезе с 15 депутати“, заяви Бареков за коалицията между уж десните от ДеБъ и Мая Манолова.

„Процентите на Христо Иванов са тези отпреди Росенец, в цирка номерът обаче върви само един път. Пътят им беше да се обедини с другата политическа несретница Мая Манолова. Тя направи няколко лупинга. Какво се случи, имам приятели на ДБГ, тези момчета, които са качествени хора, смениха гъската с пуйка. Махнаха червената кукувица и сложиха една червена гъска, която да ги поведе. Тяхната идея беше да се съберат Мая Манолова с Христо Иванов, няма ги тези 10 депутати. Първата работа беше да се продадат на първия, който ще ги вкара в парламента. Събират се Иванов и Манолова, играят цирка от София, имат 50-60 000 гласа, избраха тука районните кметове в София, погледни му биографията на Трайчо, 30 г. е бил на държавната софра. Като Радан Кънев, той е същият. Те не могат да вземат тези 4%. Когато 2013 г. минах с моето предаване, на площадите средно имаше по 3000 човека. С 3000 човека на площадите, аз извадих, за мен гласуваха 500 000 българи. Ами тези хора събират в момента трима души на площада. 

Идеята е ако Мая и Христо с генерал Атанасов съберат 4% и първата им работа в парламента кой е взел повече проценти – Бойко или Корнелия. Първата работа ще е да се ослушат откъде духа вятърът, а той духа от сараите. Идеята е, че тези две партийки, ако влязат – партията на Каракачанов и Христо Иванов, към кой блок да се привърже. Те ще бъдат поредният Марешки в парламента. Нали си даваш сметка, че никой няма да опре до техните 10 депутати. От моите депутати бяха купени 15 човека“, продължи той да разкрива схемите на дуото Манолова-Иванов.

„Когато видяха, че няма да стане работата с тези 10 депутата и тръгнаха да се предлагат на Слави Трифонов. Слави, да не се лъжем, има потенциал, ще изкара доста проценти. Слави влизайки в парламента ще потъне тези партии. Има две хипотези – да изкара много слаба листа от хора и да не изкара тези проценти, в най-лошия случай ще изкара 8-10%. Има и друга хипотеза – от безкрайните лупинги в политиката, тогава Слави може да гони резултат от 20% нагоре. Защо натири Мая и Иванов? Защото Слави вече се е разбрал с който трябва и е получил инструкциите. Уверявам те, че той не получава мъдрите съвети от Кънчо Стойчев и Андрей Райчев. Никой не задава въпроса, защо Слави е оставен на почивка, никой, освен вашата агенция“, заяви Бареков за партията на Слави Трифонов.

„Гледам и възхода на Цънцарова, като невръстен репортер, работеше в Нова телевизия и беше командирована в дома ми. Беше се покачила на оградата с оператора и снимаше двете ми кученца, зададе въпросът откъде Бареков има пари за такива скъпи породи и с какви пари ги храни. Цънцарова е известна със следното – започва едно разследване, но никога не виждаме неговия край. Сега започна да разследва някакви неща, с нетърпения очаквам края. Последното й интервю с господата Бобокови, в това интервю, нямаше нито един точен завършващ въпрос.Там бяха намесени три имена от българската политика – Бойко Борисов, Делян Пеевски и Иван Гешев. Тя трябваше да ги попита кога сте се виждали, имали ли сте срещи с тях“, посече Бареков поръчковата водеща и репортерка Мария Цънцарова от Божков ТВ.

„В моя партиен офис не просто г-н Бобоков, тук идваха всички. Г-жа Бобокова не я познавам, но знам, че тя работеше за нас по време на европейските избори 2014 г. Аз бях запознат с него от г-н Каракачанов, той беше близък и до Цветан Василев. Бях допуснат да агитирам и в негово предприятие. Когато бутнаха КТБ, изведнъж всички бизнесмени, които бяха близки до него, започнаха да се ослушват – Васил Божков, Гриша Ганчев, Бобоков, да не пропусна някой, че ще се обиди, Люси Стойков, ослушваха се да търсят срещи, сондажи, аз не съм се виждал с тях в техните офиси, те идваха при мен в моя партиен офис или сме се виждали навън. Ослушваха се. В един момент обаче, когато се понагласиха нещата и се видя, че след рухването на КТБ има един-единствен политически печеливш и се изнизаха един по един“, разказа повече за срещите си с братя Бобокови и Мата Хари – Христина Бобокова, която беше посочена от Бойко Борисов за Мата Хари, която спретна комплота със снимките от спалнята му.

„Дори и с партията на Васил Божков, на Мая и Иванов няма да им стигнат процентите“, предрече Николай Бареков.

„Сергей Станишев, когато пътувахме един път, питах го какво мисли за новия президент, аз го познавах покрай Пловдив, ходил съм в казармата, тогава Сергей каза: „Избрахме си котка в чувал“. Ясно е, че Ахмед Доган е играч. Когато навършиш една възраст за пенсиониране, единствените двама българи, които излязоха от политиката, са Иван Костов и Ахмед Доган. Затова те имат и такива верни последователи. Г-н Радев не успя да го направи. Той има своите верни фенове, познавам доста от тях, но това, което направи и това е неговият недостатък, че той обеща неща, които не ще изпълни. Неслучайно около него има такова текучество на кадри, започнаха да се топят ледовете, пропука се ледът, дистанцията между Радев и Нинова, която има доста добро бъдеще, започна да става все по-голяма. Радев, губейки подкрепата на Нинова и БСП, остава с една фенска маса. Най-лесното, което един политик може да загуби, са феновете“, анализира Бареков и обитателя на „Дондуков“ 2 Румен Радев, който цяло лято не спря да буни народа с вдигнат юмрук.

„Той вдигна юмрука, каза „Мутри вън“, обеща саморазправа с Бойко Борисов, нищо от това Радев не изпълни. А за да го изпълни, да даде старт на тази революция да завърши с политически проект. Неслучайно левите президенти влизат и лъжат. Първанов сглоби „Тройната коалиция“, беше социален президент. Радев като президент няма да изпълни нито едно свое обещание. Той търгува посланически постове, в срам го превърна, изпрати всичките си хора от екипа, Борисов го остави да си разиграва коня и му гледа сеира. Всички некомпетентни посланици са на Румен Радев. Всички посланици, които той направи, или са негови служители, или са предложени от бизнеса. Вместо мутрите вън, той направи екипа си посланици. Един посланици, нашите посланици не живеят хич скромно, една част от тях са пълни абсурди. Това изпраща Румен Радев – не да се погрижат за имиджа на България, а да си изпишат едни пари, да си купят апартамент и кола. Той ще отиде на президентските избори неизпълнил нито едно от обещанието си. За мен с ДПС се отива към едно по-широко правителство, премиерът няма да е Борисов, той го каза. За мен лично премиер ще бъде Корнелия Нинова, тя си изчиства имиджа. Тя стана по-обрана, по-дипломатична. Според мен Нинова е по-близка до Борисов, отколкото до Радев“, продължи темата с бившия пилот от Граф Игнатиево.

„Той пропиля най-много от всички. Имаше половината от активните хора. Другите губещи ще бъдат тези, които тръгнаха с най-голяма кошница. Иванов и Радев говореха обратно на нещата, които си говореха хората вечер на трапезата, но като седнат да ядат за какво си говорят? За Доган, за мутрите, за Пеевски? Не, говорят си за насъщния хляб. Дневният ред на Иванов и Радев не е дневният ред на българския народ. Даде ли Радев личен пример? Дари една заплата. Пеевски дари на 50 болници техника. Христо Иванов какво направи? По какъв начин реагира в тази криза? Борисов беше: Затварям ви, за да ви спася. Те вървяха след събитията“, предрече бившият телевизионен водещ.

„Аз съм викнат като свидетел по това дело. Българските власти накрая се сетиха да поискат този имунитет. Да поздравя г-н Гешев, че накрая стигна в необходимото темпо. Г-жа Йончева днес или утре ще бъде извикана в тази комисия. Това лично за нея е огромен позор, за нея и за България. Неприемливо е да ти искат имунитета за личен характер, срамно и позорно е да си и корумпиран и перач на пари и обвинен във финансови злоупотреби. Г-жа Йончева върви в тази хипотеза. Според мен и ОЛАФ ще се задейства и няма никакво съмнение, че имунитетът й ще бъде свален на следващото заседание. Имунитетът й ще бъде свален най-късно януари-февруари. Йончева се превърна в един политически труп. На мен Корнелия ми стана симпатична, когато хората, които тя създаде, започнаха да я плюят. Елена Йончева с цялата си простотия, тя е била мой служител, тя е неграмотен и прост човек, дано не ме съди. Тя е малко като Мая Манолова, те две книги не са прочели, с Мая рецитират. Елена Йончева е изключително проста и Корнелия Нинова успя на фона на Елена Йончева да изпъкне“, каза Бареков за предстоящото сваляне на имунитета в европарламента на Елена Йончева.

„Румен Радев е човекът, който успя да реабилитира, наричат го „Кръга на зелените чорапи“, опита се да превърне президентството в една казарма. Имаше читави хора, но те избягаха с 200 км. или си седят в институцията. Елена Йончева беше реабилитирана в голямата политика от Румен Радев“, припомни Бареков.

Източник ПИК. Запазено е оригиналното заглавие.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече