Вдовицата на Емил Кюлев продаде емблематична сграда за 21 милиона

0

Весела Кюлева, по-известна като веселата вдовица на убития през есента на 2005 година банкер Емил Кюлев, е прибрала впечатляващата сума от 21 милиона лева от крупна имотна сделка.

Тя продаде емблематичната сграда на ДЗИ на булевард „Цар Освободител“ на пъпа на София. Шестетажното здание е архитектурен шедьовър, построен през есента на 1914 година. Тогава Чиновническото кооперативно спестовно застрахователно дружество, в което участват фигури като Андрей Ляпчев, Кирил Попов, Тодор Влайков и други именити българи, взима решение да бъде построена сградата, в която да се помещава застрахователното дружество. Сградата се строи цели 6 години и има обща разгърната площ от 10 620 кв.м.

През 1999 година ДЗИ е приватизирано от Емил Кюлев и зданието преминава в негови ръце. Според всички приятели на банкера точно тази сграда е била голямата му гордост и любов, и в нея се е помещавал офисът му, отрупан с картини на стари майстори.

Новият горд собственик на царския имот е шефът на фирмата „Хидрострой“ Велико Желев. Той предвиждал освежителен ремонт и смятал в най-кратки срокове да се настани в лукса на стара София. За аристократичната сграда Желев е броил 10,85 милиона евро, което прави малко над 21 милиона лева.

Велико Желев

В същото време Весела Кюлева ще се радва на безгрижен живот с голямата си любов Мартин Станков и трите деца – две от банкера и едно от футболиста.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече