Ал. Йорданов: Не като политик, а като човек съм обиден на Румен Радев, че през трагедията извлича политически дивиденти

0

Никакъв натиск няма да има от ЕС срещу България по повод казуса със Северна Македония. Може би леви депутати и либерали ще опитват да лобират. Това, че някой може да ни притиска, е за домашна потреба на Балканите. Проблемът не е в България, а в Северна Македония, която не е подготвена. Това заяви евродепутатът Александър Йорданов пред Канал 3.

„Македонците искат да отнемат възможността на тези исторически личности, за да се самоопределят като българи, със задна дата“, каза Йорданов.

Евродепутатът е категоричен, че страната ни няма как да бъде подложена под натиск от външни фактори, защото сме пълноправен член на Европейския съюз (ЕС). „Тези, които подценяваха епидемията, са безотговорните хора. Аз постъпих в болница в края на октомври. Беше много трудно. Имаше системи, антибиотици, спал съм 4 дена с кислородна маска. Отваряш прозореца и искаш да дишаш, но не можеш, а ти се припада. Много е тежко и не вярвайте, че това е обикновено грипче. За съжаление президентът изръси глупостта, че имало хаос. Аз видях лекари и сестри, които бяха много добре организирани. Те разговаряха с нас и се опитваха да ни разсеят от болестта. Най-голямата ми изненада беше Ангел Джамбазки, когото познах само по гласа. Той чистеше с парцала, дезинфекцираше. Не като политик, а като човек съм обиден на Румен Радев и на политици, които опитаха през трагедията да извличат политически дивиденти“, разказа Йорданов. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече