Заменкаджийката Мануела Малеева с грозни лъжи за липсващи лекарства и цените им у нас (Компанията я обвини във фалшива новина)

0

Тенисистката Мануела Малеева, която се прочу и покрай заменките на майка си Юлия Берберян, се озова в центъра на огромен скандал с фармацевтична компания заради фалшивите новини, които разпространява във Фейсбук за доставяни от нея лекарства за България.

Познатата напоследък предимно като протестърка спортистка с борбен патос и сълзливи откровения  разказва как нейна позната панически я помолила за спешна помощ, като поискала да й купи от Швейцария лекарство за болното й дете, за което освен че у нас струва между 240 и 280 лева и трябват месеци, за да бъде одобрена от Здравната каса. „Хукнах онзи ден към моя любим швейцарски  аптекар, който щом ме видя да влизам в аптеката с умоляващия ми поглед, веднага ме попиа какво Ви трябва“, разказва нататък Малеева. И обяснява, че лекарството тутакси се намерило с „чукване на няколко клавиша на компютъра“. След което става ясно, че в Швейцария цената  е 10 франка, тоест, 18 лева.

Малеева разказва за похождението си до аптеката, като на два пъти натъртва, че всичко в България е  „стрес отвсякъде“. А за начало на успешната си покупка поставя обобщението: „Всички знаем, че в България болните и нуждаещите се често са оставени да се оправят сами“. Което пък завършва със  заключението, че лекарството е „стигнало до чакащия болен благополучно. То не се намира в България, но поне беше на нормална цена…“

„Така се създават фалшивите новини. И това е алтернативата, която ни предлагат. И не просто фалшиви новини, споделени от хиляди вайкащи се хорица, а съществуваща реална опасност на детето да му бъде сложена инжекция за съвсем различно заболяване. И после пак лекарите, правителството, щяха да са виновни. Защото Малееви бяха име на корта, а и в заменките, но знаех, че имат и медицинско образование…

П.П. и няма поне едно „извинявам се“, а „задръжте“, „момент“, „оказа се““, възмущава се и Виктория Георгиева. Думите й са провокирани от объркания послепис на Малеева, че лекарството, което е изпратила не е било каквото трябва и май изобщо не е имало нужда от него.  

Тия усуквания на заменкаджийката обаче изобщо не са подействали на  представителите на фирмата за лекарствена дистрибуция, които в писмо открито обясняват, че вероятно става дума за два вида на търсеното от нея лекарство Decapeptyl, като цената в аптеките на първия вид е 11.84 лева за ампула, а не 18 лева, както в Швейцария, а на  другото – 178.36 с ДДС. Нататък засегнатата страна подчертава, че  че лекарствени средства се отпускат само по рецепта, издадена за конкретен пациент „и не би трябвало „любимият швейцарски аптекар да изпълнява подобни поръчки“, тъй като медикаментите се  съхраняват по специален начин  и на температура от 2 до 8 градуса, иначе не действат.

Фирмата уточнява, че „вероятно госпожата е била сериозно подведена от своята позната (приятелка), която я помолила да й закупи…. „лекарства в Швейцария, които по различни причини ги няма в България“. И настояват или публично да се извини за фалшивите  новини,  които разпространява, или ще я изправят пред съда.

До този момент Мануела Малеева не е реагирала по никакъв  начин нито на опровержението, нито на обвиненията, че си е фантазира някаква история за липсващи у нас лекарства на несъществуващи цени. Явно негативната пропаганда й е по-скъпа, отколкото истината. Още повече, че по време на уличните метежи и опити за преврат спортистката често гостуваше в Би Ти Ви, по-известна напоследък като Божков ТВ, за да се оплаква от политическата ситуация. Тогава журналистът Владо Зарков обяви, че тя е била  фаворитка на Тодор Живков и не е платила нито лев данъци.

„Мануела Малеева и фамилията ѝ по комунистическо време спечелиха милиони долари от наградни фондове и не платиха нито лев данък на държавата! Нищо, че с парите на държавата станаха това, което са.

С майка ѝ Юлия Берберян бяха първи фаворитки на Тодор Живков и имат десетки „първи страници“ на вестници със снимки.  Когато дойде демокрацията и през 1991 година държавата реши да си потърси невзетите данъци  Малеева стана Франиер, взе швейцарско поданство и пак не плати нищо. С майка ѝ Берберян купиха 10 разнебитени панелки в „Обеля“ и ги смениха за 20 декара златна земя  в Борисовата градина!“, написа тогава журналистът именно по повод на участието на Малеева в Божков ТВ.

Текст: Пик, заглавието е на редакцията

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече