Депутатите кътат 35 милиона лева в банкови сметки (Вижте кои са най-богатите народни избраници)

0

В края на 44-тото Народно събрание депутатите са станали два пъти по-богати в сравнение с началото на мандата. Това показва проверка на „Галерия“ в декларациите на избраниците, подадени в комисията на Сотир Цацаров. Документите са налични на сайта на КПКОНПИ,  като само петима депутати са закъснели и не са спазили срока.

Общата сума на всички влогове възлиза на  35 256 472  лева, като малко над 3 милиона от тях се държат в банкови сметки чужбина. Нарастването е с повече от 5,5 милиона в сравнение с декларираното през 2017 година, когато започна работа това Народно събрание.

Повече се притежателите и на парите – тогава са били 107 депутати, а сега 174 посочват, че притежават пари в банкови сметки.

Проверката на „Галерия“ показва и друга любопитна тенденция – колко са богати половинките на някой от най-популярните депутати.

Тук се открояват депозитите на съпруга на Емилия Станева Милкова от ГЕРБ – Емил който е посочил 2 078 690 лв.,  на съпругата на Веселин Марешки Светлана, която има 1 167 26 лв. и на съпруга на Елена Пешева  от „Воля“ Атанас с 632 1921 лв.

Най-малко лични спестени средства има Манол Генов от БСП – 153лв., а неговата съпруга има във влогове 18 054 лв. Най-много пари в брой на своята половинка е декларирала депутатката от ГЕРБ Десислава Тодорова 404 хиляди лв. на съпруга и Христо

 Тодоров.

Депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев е декларирал най-много средства в брой – 1 670 000 лева от спестявания и заплата. Далеч зад него е депутатът от ДПС Делян Пеевски с малко над половин милион лева. Неговите доходи се формират от дивиденти и продажба на акции.

Малко над 400 хиляди лв. от заплати и рента е получил Александър Сабанов от „Обединени патриоти“.  Георги Михайлов от БСП е спестил 357 хиляди лева.

Пламен Христов от „Воля“ е пък декларирал едва 77 149 лв. от работно възнаграждение, спестявания и доходи от участие в парламентарни комисии.  42 депутати имат депозити с над 100 хиляди лв. Начело са избраниците от ГЕРБ Красимир Велчев и Вежди Рашидов с по над 700 хиляди лева в банкови сметки.

21 са депутатите които не се доверяват на банките и държат под над 100 000 лв. вкъщи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече