Дългия гласи приятеля си Слави Транспорта за политик в „Има такъв народ“

0

Пернишкият бизнесмен  Станислав Добрев има ключова роля в изграждането на партията на Слави Трифонов, твърдят пред „Галерия“ отлично запознати с делата на „Има такъв народ“.

 Адашите Станислав Добрев и Станислав Трифонов са приятели от години, имат общи бизнес дела и са съседи в тузарския комплекс „Делта Хилс“ до Перник.

Строителният бос Добрев е известен с прякора Слави Транспорта. Той е  син на известния в Перник Добри Любомиров, който в миналото е участвал в местната политика заедно с Людмил Стойков и Феодор Феодоров – Федката със съдружието „Съюз за Перник“.

Слави Транспорта е нещо като организационен секретар в партията на приятеля си. Въпрос на време е да заеме официален пост.

Връзката на Трифонов с пернишките богаташи е от над 10 години. През 2016 година Дългия започва да изкупува парцели и имоти в „Делта Хилс“, където сред инвеститорите са Добри Любомиров и Станислав Добрев. През 2016 година фирмата на Слави Трифонов „7/8“ продава дружеството си „Порталс С 2016″  с апортирани в него имоти в „Делта Хилс“ точно на Слави Транспорта.

Двамата са засичани много пъти на публични места. В къщата на Транспорта в „Делта Хилс“ приятелят му се е срещал с не един и двама политици и бизнесмени, казат техните съседи.

Бащата на Слави Транспорта пък е известен в миньорския град като Добри Далаверата.

 Прякорът му не идва от спекулативни сделки, а от името на основаната му фирма ДЛВ –  абревиатура от трите му имена Добри Любомир Владимиров, която днес се управлява от сина му. Строителната компания има десетки договори за обществени поръчки и работи с размах от милиони, показва проверка на „Галерия“. Стана печално известна през май тази година, когато битумът на столичния булевард „Дондуков“ се разтопи след ремонт и стотици шофьори съсипаха гумите си.

Името на Слави Транспорта се свързваше и с любовна връзка с певицата Емануела, която е една от любимките на приятеля му Слави Трифонов. Дългия има слабост към фолкдивата и от години я лансираше като продуцент. Тя беше и редовен гост в предаването му дълги години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече