Вижте какъв левент е бил ген. Мутафчийски като млад

0

На любопитна снимка от младостта на ген. Венцислав Мутафчийски се натъкна „Ретро“, споделена от Спаска Несторова – благодарна пациентка, която преди години началникът на ВМА и НОЩ спасява на операционната маса.

В знак на благодарност тя е поканила хирурга на сватбата си, където двамата са се снимали. Несторова днес е медицински работник в отделени за ковид в Пловдив.

„Не вярвайте на медиите. Вярвайте на Ген. майор Венци Мутафчийски, няма никога да ви подведе, аз му вярвах безпрекословно. Ще направи всичко да предпази България от COVID 19.Преди 28г.той ме спаси от неизлечима инфекция“, пише Спаска.

Тя е категорична че ген. Мутафчийски е страхотен човек и истински лекар.

По време на дългогодишната си кариера той е спасил живота на стотици хора. Лекарският му път започва от ВМА, която днес оглавява, но преминава и през няколко задгранични военни мисии, първата от която е по време на кризата в Косово, когато генерал Мутафчийски заминава за военно-полеви лагер Радуша на 15 км. от Скопие. След това следват мисии в Ирак и Афганистан.

Този септември ген. Мутафчийски бе удостоен с поредно почетно звание- „Доктор хонорис кауза“ от академичния съвет на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Най-високото научно название на морското училище е признание за активния принос на началника на ВМА за реализирането на нови образователни проекти и съвместни програми за обучение.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече