След серия скандали, Първанов се отказа от лова

0

Георги Първанов е зарязал дългогодишното си хоби – лова. Бившият държавен глава бе сред най-изтъкнатите авджии, но през последните години интересът към преследването и отстрелването на дивеч рязко спаднал, пише „Ретро“.

Експрезидентът вече не посещава ловните изложения, които до 2018 година не пропускаше по никакъв повод и не си тръгваше от тях с празни ръце. Пушките си избираше с голяма прецизност, но на новооткритите базари вниманието му винаги беше приковано от аксесоарите и литературата на ловна тематика. Любимата си карабина „Блазер Р-93“,  която все още държи стабилна цена и се продава в ловните магазини между 3 000 до 5000 лв., Първанов щял да отстъпи на внуците си. Знае се, че по-малкият от двамата му синове – Ивайло, също е покръстен в лова и още от студент придружаваше баща си по ловните му излети.

През 2011 година дори гръмна скандал, след като лъсна негова снимка, на която позира с пушка за 50 000 лв. и дрехи с емблемите на специализирания отряд за борба с тероризма към служба „Полиция“ на фона на мощен черен джип каквито използваше НСО,  за да охранява баща му по време на лов.

Първанов също си навлече яда на народа заради няколко от ловните трофеи. През 2008 година той беше обвинен, че е гръмнал защитен и вписан в Червената книга козел по време на посещението си в Узбекистан.

Настоящото хоби на 63-годишния Георги Първанов е свързано с писането. Самият той сподели, че работи над мемоарна книга посветена на неговите 27 години в политическия живот.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече