Санитарката Нинова се бъхти по 5-6 часа дневно, давали й най-тежката работа, когато не се снима

0

Втора седмица лидерът на БСП Корнелия Нинова работи доброволно като санитарка в ковид отделението на столичната болница „Света Ана“, научи „Уикенд”. Противно на обвиненията, че се опитва да си прави пиар, в действителност Нинова наистина се труди на равни начала със санитарите.

След като бе снимана от хора в отделенията любопитните снимки заляха социалните мрежи. В първото си телевизионно участие тя потвърди, че на снимките наистина е тя. „Не мога да свикна със смъртта“, призна Нинова в тв ефира, когато Цветанка Ризова я разпитваше за работата й на санитарка.
Близки на лидерката споделяли нейни изповеди, че преживявала много тежко раздялата с хората, за които се грижела. „Трябваше да изчистя леглата на хора, които си бяха заминали от този свят, а само допреди ден им носех храна и им помагах“, довери Нинова в тв ефира. Малцината, пред които си позволявала да го разкаже в по-лични детайли не искат да говорят, но не отричат, че чувствителността на Нинова била подложена на сериозно изпитание.

Дълго време никой не се усъмнил, че зад опакованата на ковид защитна одежда се крие санитарката Нинова. Тя работела в отделението от 23 ноември, като смените й били по 5-6 часа. А когато била случайно разкрита от персонала, никой не повярвал, че изпълнителната доброволка е била преди това в парламента или в партийната централа и защитавала каузи.

„Даваме й от най-тежката работа – носи торби пеша по стълбите, ходи до склада, дезинфекцира и мие коридорите, сменя мръсни чаршафи… Абе, изпълнява съвестно всичко наравно с останалите санитарки“, разказват работещи в болницата, които първоначално били изненадани, когато разбрали с кого се трудят рамо до рамо. Нинова завързала и приятелства с две от колежките, с които често попадали в една смяна и които пътували всеки ден от градчета около София, за да работят, научи „Уикенд”.

След телевизионното участие мнозина в болницата искали да се снимат с лидера на БСП – и колежки, и пациенти и роднини идващи на изписванията. Нинова станала пример и герой за всички санитари в страната, подценявана, но изключително тежка и благородна професия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече