Каракачанов нарече Мая Манолова кречетало: В леглото да поговори с мъжа си, той подкрепи договора за F-16

0

Военният министър Красимир Каракачанов хвърли нова крилата фраза в ефира. „Мая Манолова приказва каквото й дойде, за да спечели някой друг глас – съветвам я в леглото да поговори с мъжа си. Той бе човекът, който подкрепи договора за F-16. Тя не си ли говори с него под завивките или на кафе? Подобни кречeтала, които говорят глупости, действат демотивиращо. Ако госпожата е толкова компетентна, да дойде да си говори с мен.

Това предложение министърът на отбраната й отправи от екрана на БНТ. Повод за непремерените думи на Каракачанов станаха критиките на Манолова, че се дават пари за закупуване на военен кораб в момент на криза.

Междувременно по повод проблемите със Северна Македония Каракачанов заяви:   
„България е държавата, която винаги е помагала на Македония – първи ги признахме, помагали сме финансово, помагали сме и военно, и по време на югоембаргото. Очаквали сме колегиално отношение. Получихме задкулисни игри“.

По думите му, България настоява Скопие да изпълнява подписания Договор за добросъседство. „Получихме претенции по отношение на т. нар. македонско малцинство – подобни абсурди могат да съществуват само в някои коминтерновски мозъци.

Сядаш с колегите в Скопие и те почват да се пънат като магаре на мост. Вие утре може да решите, че сте марсианска нация и цар Самуил е слязъл от Марс. Хората в Македония могат да се наричат както искат, но това не може да е на базата на открадната българска история“,

категоричен беше военният министър. Той добави, че тяхната представа за ЕС е опростенческа и смятат, че това е някакъв Съветски съюз. Важно е да прекратим практиката на езика на омразата през учебници на история, през документалистика, през паметници, каза още Каракачанов. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече