Ново 20: Мехмед Дикме ще прави гражданско сдружение срещу ДПС

0

Бившият министър на земеделието в кабинета на Симеон Сакскобургготски Мехмед Дикме обяви пред Би Ти Ви, че до края на годината ще се регистрира гражданско сдружение, което да участва на парламентарните избори през идната пролет. Той уточни, че другата седмица най-вероятно ще се определи и лидер на сдружението.

Дикме добави, че ще подкрепя формацията, която ще е алтернатива на ДПС, но най-вероятно няма официално да стане неин член.

По думите му сдружението вече води разговори с формации, които се очаква да влязат в следващия парламент.

Мехмед Дикме, който напусна ДПС през 2007 г., каза още, че целта е „турската общност в България да има алтернатива на следващите избори“ и тази алтернатива да е дясно ориентирана.

В същото време отрече бъдещата формация да е на етнически признак, просто щяла да работи и в тези региони, като даде възможност за представителство на хората там. „Това ще е алтернатива хората да излъчат свои представители чрез други, бих казал дясноориентирани политически формации, към която общност, мисля, и електоратът на ДПС принадлежи“, обясни някогашният земеделски министър.

Той не посочи кой ще я оглави, нито своята роля в създаването на сдружението. Досега съм отказвал всякакви покани да участва във формации, но при всички случаи ще подкрепя това гражданско сдружение, подчерта той.

Със сигурност ще търсим коалиция, водят се разговори с политически формации, които се очаква да бъдат в следващото управление на страната според социологическите прогнози. Но нека не избързваме, както каза Доган – в много кратко време предстоят много интересни събития, цитира Дикме някогашния си лидер.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече