Черепа сгоди Мая Манолова и Хаджигенов (Васил Божков им налива 10 милиона за кампанията)

0


Лидерите на протестите срещу Бойко Борисов – адвокат Николай Хаджигенов, скулпторът Велислав Минеков и политолога Арман Бабикян, общоизвестни като Отровното трио, потвърдиха съмненията на мнозина, че са финансирани от хазартния бос Васил Божков. Триото разочарова много от доскорошните си наивни поддръжници, след като обяви официално, че ще се коалира за предстоящите парламентарни избори с Мая Манолова.

„Постигнахме договорка и „принципно съгласие“ за общо явяване на изборите с една листа с движението „Изправи се БГ“ на Мая Манолова, за да не бъде откраднат парламентарния вот“, признаха в сряда по обяд Хаджигенов и Бабикян, след като през последните 2 седмици многократно бяха засичани в компанията на бившата депутатка от БСП. Публична тайна е, че кръстник на новата коалиция и

кум на политическия брак по сметка

между Манолова и Отровното трио е хазартния бос Васил Божков. Милиардерът се укрива от началото на годината в ОАЕ, а в България е задочно обвиняем за 16 тежки престъпления, сред които неплащане на над 700 млн. лв. данъци от лотарийна дейност, поръчителство на убийства, изнасилвания, рекет и заплахи.
Именно Васил Божков се оказа тайнственият спонсор и задкулисен режисьор на предизборната кампания на Мая Манолова за кмет на София. На местните избори, проведени миналата есен, устатата блондинка стигна до балотаж, който драматично изгуби от Йорданка Фандъкова. Според политически анализатори, Черепа е налял няколко милиона лева за кампанията на Мая Манолова.
Наскоро укриващия се от правосъдието олигарх сам повдигна завесата за тайните си срещи с уж независимата хитруша, като извади снимка как Манолова влиза за среща с него в офиса му на „Московска“. Освен това Божков публикува и извлечения от банкови сметки, от които е видно, че в началото на месец октомври 2019 г. и след това в началото на месец ноември е изтеглил в брой общо 7 300 000 лева от „Уникредит банк“. По всяка вероятност

милионите са отишли за Мая Манолова,

мълви се, че с част от тях даже са купувани изборни гласове.
За бъдещата коалиция между Манолова и Отровното трио „Уикенд“ написа още през лятото, в разгара на протестите срещу правителството. От прокуратурата също намекнаха, че Черепа финансира протестиращите и даже извадиха уличаващи записи от телефонните му разговори, в които хазартния бос чертае стратегия как трябва да се провеждат „народните“ протести.
Според политически инфомирани източници на „Уикенд“, решението за коалицията между Мая Манолова и Отровното трио е наложено от Васил Божков още преди месец. Твърди се, че Черепа е настоял за коалицията, тъй като поръчани от него социологически проучвания показали, че Хаджигенов и компания се радват на нищожна подкрепа и самостоятелно не биха успели да влязат в парламента. Подобна била ситуацията и при Мая Манолова. Шахматната мисъл на Черепа навярно го е накарала да вярва, че в коалиция финансираните от него политически играчи ще съберат много повече гласове.


„Васил Божков отдавна се е погрижил за финансирането на новата коалиция, той ще налее поне 10 милиона лева в общата предизборна кампания на Хаджигенов и Манолова“, категоричен е запознат със схемите на хазартния бос.


Мая Манолова, подобно на Отровното трио, също взе дейно участие в протестите, като се включи в блокадата на Орлов мост сравнително късно. Кюстендилката, наричана в родния си край „сестра Галева“ заради близостта си с дупнишките феодали Пламен Галев и Ангел Христов, дърпа конците на майките от „Системата ни убива“. Майките обаче имат конфликт с Хаджигенов, наскоро даже го обвиниха, че е

злоупотребил с парите от дарения

за протестите, които Отровното трио събираше, за да отхвърли съмненията, че Черепа плаща масрафта.
„Мая Манолова предаде сестрите от „Системата ни убива“ заради милионите на Васил Божков. Сега Отровното трио може да се прекръсти на „Хазартният квартет“, бесни са доскорошни протестиращи, хванали се на въдицата на поредните „пророци“. Друг виден протестър – Георги Георгиев от „Боец“, плю на достойнството си преди дни и се вреди по втория начин в болницата на властта ВМА, за да се лекува от коронавирус, макар да няма адресна регистрация в София. В последните няколко месеца Гошо Боеца гореше медицински маски и гръмко призоваваше хората да не спазват противоепидемичните мерки. Остава загадка колко човека са заразени с коронавирус от Георгиев, тъй като той е диагностициран с Ковид-19 още преди две седмици, но е пазел в тайна заболяването си и взе участие в три протестни демонстрации.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече