Политически врътки: Старата Мая в нов квартет

0

Опитната Мая извъртя „Демократична България“ на местните избори и ги заряза, за да прави партията на Румен Радев?

„Демократична България“ наистина са за ожалване. Смятащите сами себе си за автентично десни бяха употребени и изоставени от опитната социалистка Мая Манолова. Партията на Христо Иванов направи немислимото за Манолова като я подкрепи за кмет на София на втори тур. Но устатата кюстендилка има къса памет и не се поколеба да изхвърли от жълтите павета мнимия лидер на протестите Христо Иванов.

Автентичните протестъри бяха изместени от професионални такива, а личните протежета на Манолова застанаха на първа линия, за да замерят Министерски съвет с пъдпъдъчи яйца и други деликатеси.

ДБ така и не се усетиха, че им измъкват килимчето под краката и кротко седяха пред Арман Бабикян и компания, споделяйки като свои техните призиви. Иво Дошев  от „Обществен контрол“  беше единственият, който направи опит да разобличи като измамници „Отровното трио“ и Мая Манолова още през месец юли.

Днес, след като бе обявено официално, че „Отровното трио“ вече е квартет с любезното участие на Мая Манолова, от партията на Христо Иванов изпищяха като ощипани моми.16 декември, 19:55

Може би най-после са осъзнали, че бяха използвани само за статисти от изпечените в занаята. Все пак Манолова предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС, след което преметна Бойко Борисов и се навлече в овчата кожа на омбудсман. Народът е казал: „Вълкът козината си мени, но нравът – не“.

За никой, освен за Христо Иванов и мускетарите му, не е изненадващо това обединение, защото точно тези фигури имат много общо помежду си.

Бяха разкрити множество доказателства, че „Отровното трио“ и Мая Манолова са лично обвързани със сочения за сценарист и спонсор на протестите Васил Божков – Черепа.17 юли, 12:18

Юмрукът на Румен Радев, с който той подкрепи акцията на протестиращите, се превърна в лого на Триото, а Мая Манолова звънеше посред нощ от палатките… на Румен Радев.07 август, 09:54

Още един жокер: Близки около Радев намекнаха нееднократно, че се очаква президентът да създаде собствен политически проект. Последната прогноза на политолога доцент Стойчо Стойчев гласи, че президентът ще се активира още на тези парламентарни избори като подкрепи партията на Мая Манолова и „Отровното трио“.

А дали това всъщност не е партията на Румен Радев?

Дали соченият за строител на партията му Калоян Методиев не е разкрил пред Корнелия Нинова, че нейното протеже има амбиции за нова лява партия?

За това ли беше изгонен Методиев и ще се кандидатира ли Корнелия Нинова за президент?

Интригата отново е в левия ъгъл, дами и господа от „Демократична България“.

А за сценаристите вие сте били просто статисти…  

Коментар от tribune.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече