Изритали Венелин Петков от bTV заради Васил Божков

0

Венелин Петков е разжалван като шеф на новините, актуални предавания и спорт в bTV, а място му заема Антон Хекимян. От ръководство на телевизията си тръгва и шефката на програмната дирекция Маргарита Александрова, чието място заема Христо Хаджитанев. Решенията са на новия изпълнителен директор на bTV Мартин Швехлак,  който ръководи телевизията на чешкия милионер Петер Келнер, пише „Галерия“.,

В медиите от няколко седмици се говори за смяната. Предполага се, че една от причините е превръщането на bTV в трибуна на избягалия в Дубай Васил Божков по времето когато Петков ръководеше новините. Божков  предпочиташе точно тази медия за своите изяви, заради което тя се сдоби с прозвището Божков ТВ.

Новите шефове на bTV искат тя да се превърне в обективна и независима медия. Лошата слава на Божков нанасяла имиджови щети на телевизията.

Хекимян ще води сутрешния блок на bTV още няколко дни или седмици, докато избере заместник. Най-вероятно мястото му се заеме от двама суши –  водещи водеща. За стола на водещия се спряга Мария Цънцарова.

Промените в bTV са удар и срещу лобито на Иво Прокопиев и кръга „Капитал“, чиито  човек беше Венелин Петков, коментират независими наблюдатели. Според анализаторите това намалява медийното влияние на фондация „Америка за България“.

От bTV признават, че през последната година медията е тръгнала надолу и  е отстъпила от позициите си които като пазарен дял срещу конкуренцията.

Телевизията е инвестирала много по-малко в програми и това е довело до спад на приходите. Една от причините била лошата адаптация към пандемията от коронавирус.

Новият програмен директор Христо Хаджитанев обещава повече локални продукции и шоу програми в праймтайма, с което да пребори конкуренцията. Той има опит от работата си в Big Brother. Учил и работил  дълго време в Италия завършила университета „Телематика“ със специалност комуникации и медии. Работили в bTV като отговорник за въвеждането на технологии и формати. Работи за кратко в БНТ като продуцент на „Стани богат“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече