Защо в „Да, България“ са толкова фрустрирани* от коалицията на Мая и Отровното трио?

0

С много голям интерес наблюдавам случващото се в професионално протестиращата общност в България през последните дни. „Демократична България“ и всички около нея яростно псуват това, че Манолова и Триото ще се явяват заедно на избори. Наистина не разбирам фрустрацията им. В кой момент решиха, че те имат монопол над протестите в България? Какво й беше на Манолова, когато благодарение на нея вкараха 8 районни кметове на местните избори? А на Минеков? Нима не беше дългогодишен активист на ДСБ? Хаджигенов не се ли е посветил и той на борба с прокуратурата, което в голяма степен припокрива политическата адженда на „Да, България“? Колкото и да ме дразнят тези фигури, фактите са си факти и такова лицемерие ме дразни дори повече и от самите тях.

Проблемът за ДБ тук е чисто политически. Със сигурност Триото и Манолова ще дръпнат избиратели от периферията на ДБ. Имам някакво чувство, че и Борис Бонев ще се присъедини към тази коалиция, което допълнително ще отнеме някакви избиратели от ДБ.

Мисля си, че тук ДБ за пореден допускат огромна стратегическа грешка. Ако искат да „изринат кочината“, това, което трябва да направят, е да се обединят с всички партии, които са срещу тази „кочина“. Независимо от тяхната идеологическа принадлежност, нали уж борбата срещу мафията е надпартийна?

Тази елитарност и високомерие, с които подхождат, само ги капсулова към ядрото им от избиратели, което е някъде около бариерата за влизане в парламента.

*Фрустрация е термин от психологията, който обозначава емоционално състояние на човек, излъган в своите очаквания и/или лишен от възможността да постигне силно желана цел.

Коментар на Никола Филипов за anteni.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече