Георги Гергов напуснал БСП заради Вигенин

0

Лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов се е оттеглил заради бурен скандал седмица преди да депозира оставката си, мълви се усилено на „Позитано” 20. Повод за поредната бесепарска драма е станало намерението на лидерката на Столетницата Корнелия Нинова да направи кардинални размествания в бъдещите кандидатдепутатски листи и по-специално да намеси в Града под тепетата, като е предложила мястото там начело на списъка да заеме Кристиан Вигенин, писа Уикенд.

Кристиан Вигенин

Зам.-шефът на Народното събрание бе избран от Ямбол на предишния парламентарен вот, но Нинова гласяла друг свой любимец за там и искала да лансира екс външния министър при Гергов. Бизнесменът обаче не се съгласил и остро се възпротивил на намерението й, като открито настоявал водаческото си място да запази проф. Иво Христов. Когато разбрал, че от „Позитано“ 20 гласят рокадите, избухнал и това била последната капка, преляла за него и взел решението да напусне Националния съвет.


Според запознати, мястото на Гергов в състава на пленума ще остане свободно. За да бъде излъчен нов представител, той трябва да бъде легитимиран от конгреса. Това налага свикването на ново заседание. Така представителят, делегиран от Пловдив за пленума, трябва да бъде гласуван на следващо заседание на най-висшия червен форум.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече