Софийска община – хранилка за „Да, България”! Кметът на „Слатина“ урежда свои хора на сладки длъжности

1

Софийската община „Слатина“ се превърна в удобна хранилка на приближения кръг роднини и приятели на Георги Илиев, кмета от „Да, България” с лидер Христо Иванов, алармира източник на Lupa.bg в управата на района. Почти целият отдел „Чистота“, например, бил от хора без опит и знания, но с правилните връзки и познанства, категоричен е информаторът на сайта.

Началник отдел тук е Благородна Здравкова, която е близка приятелка на Георги Илиев, но и майка на Александър Груев, съдружник на кмета в някои от неговите фирми. Здравкова е организатор на всички културни мероприятия на район „Слатина”, които добре замаскирани под това наименование са добър източник на доходи от приятелския кръг на кмета на гърба на общината.

Друг интересен кадър на Георги Илиев е новият секретар на района Пепа Петкова. Дамата също е от приятелския кръг на кмета, и, някак естествено, без да притежава необходимия опит и компетентност, командва цялата община.

 Схемите на кмета от „Да, България” стигат дотам, че веднага след назначението на Петкова като секретар, на ръководна длъжност в отдел „Чистота“ е набутан и съпругът й Божидар Петков. Точно като гербаджията Пламен Даракчиев, главен експерт в администрацията на район „Слатина“, за когото вече писахме, и Божидар Петков не прекалява с идването си на работа, но за сметка на това възнаграждението му е подобаващо – около 2000 лв.

Вероятно тлъстият бюджет на „Чистота“ в „Слатина“ е примамлива хапка за широкия кръг приближени около кмета.

Интересна персона в ръководството са софийската община е Надежда Бачева, виден деятел на коалицията „Демократична България”, към която принадлежи Георги Илиев. За нея можем да прочетем доста „суперлативи“. Политическото й назначение е като зам.-кмет по образованието, но до момента г-жа Бачева демонстрира нулева активност в ресора си.

1 Коментар
  1. Слатинец казва

    А какъв гладен архитект е назначил само …

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече