Шарлатанинът Норбеков се завърна

0

Популярният руски учен Мирзакарим Норбеков, особено тачен и у нас, въпреки че мнозина по света го определят като обикновен шарлатанин, а дипломите му не се признават в Европа и САЩ, се завърна като лечител. Всяка сряда в 19 часа и всеки четвъртък в 18 ч. московско време, Норбеков намира начин да прикове зрителския интерес на десетките си почитатели в България чрез своя интернет портал.

Курсовете са безплатни и могат да се гледат в интернет страницата на известния учен. В тях той или някоя от неговите многобройни асистентки разясняват какво точно трябва да правим, за да смъкнем диоптъра си. За начало, като загрявка Норбеков препоръчва енергично премигване с двете очи, което трае около минута-две. След това пациентите пред компютрите трябва да си представят полегнала осмица или символът на безкрайността поставен върху двете очи и от двете страни на брадичката.


„Много е важно тялото да е в покой, да сме отпуснати и да не мислим за нищо друго освен за себе си и упражненията. Вдигаме очи към тавана и си представяме хоризонтална осмица. Гледайки нагоре, започваме да премигваме енергично с очи. След това движим очите в посока на осмицата. През цялото време слушаме валс. Най-добре е Чайковски. Каквато и музика да изберете, ще е добре… След 5 минути си представете, че в края на тези осмици имате панделки. Представете си ги мислено, нанесени върху вашето лице и започнете да движите очи по панделките. Вероятно първият път ще ви е трудно и странно. Но с повече тренировки и воля, ще забележите, че зрителният ви орган скоро няма да е мързелив. Ще почне да вижда картините по-ясно, цветовете по-ярки. Подобрението на зрението е гарантирано. Докато правите упражнението си казвайте като мантра: „Аз вече съм здрав, усмихнат и жизнен”.


След това си представете панделката на средата на носа ви. Вижте и нейните диагонали. Проследете ги с очи във всички посоки. После си представете кръг върху средата на панделката. Почнете да движите очите си в поска на часовниковата стрелка. Не забравяйте да поддържате гърба си изправен, докато седите и се упражнявате. Преди да преминете от едно упражнение на друго си дайте почивка, премигвайки енергично с очи”, редят Норбеков и неговите верни помощнички, които предлагат и гимнастика за болни стави.
Мирзакарим Санакулович Норбеков е академик, професор, доктор по психология и педагогика, генерален директор на „Център Норбеков”-Москва. Според него всички неуспехи и поражения ни спохождат заради неумението ни да управляваме собствения си организъм. Човешката глупост, пасивност и мързел карат повечето хора сами да попадат в плен на болестите. По думите му, най-голямото заболяване, което мъчи българите, е кариеризма. Повечето нашенци предпочитали да напредват в работата, вместо да създават и отглеждат деца. Норбеков бил убеден, че в родината ни няма връзка между трите поколения на баба и дядовци, майки и бащи и деца. Това погубвало нацията, защото я унищожавало от вътре като вреден бацил, писа „Уикенд“.


„Връзката между поколенията е заменена с удовлетворяването на животинските инстинкти. Труд, хилядолетни национални традиции отстъпват и на пиедестал се поставят инстинктите. А в природата има такъв закон – ако една популация тръгне да върви назад, тя вече е в дисонанс с околния свят и замира. У вас какво – възрастните си отиват, деца не се раждат. Следователно две популации вървят назад. Това е много притеснително за България. В България именно това е проблемът, повсеместната загуба на връзка между трите поколения. В тези държави, където има връзка, хората се размножават. Европейските нации с огромна радост заменят живота на неродените си деца за каквито и да е ценности. А аз говоря, ако искате децата ви да са щастливи, не пускайте в дома си вируса на европейската култура, той ще ги унищожи. На тези места тук са били вашите предци, а ще остане само археологически паметник, бил е тук някакъв народ”, критикува академикът с остър език.
А доколко са успешни методите му за лечение, всеки сам може да прецени. Преди няколко години Орхан Мурад замина в неговия център с обещанието, че може да се случи чудо и да прогледне. Все още певецът е незрящ…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече