Борисов допусна, че ЕС може да иска документ за ваксиниране в бъдеще

0

Премиерът Бойко Борисов поиска от здравния министър да се проведе подробна разяснителна кампания за ваксинирането. Това стана ясно от излъчвана във фейсбук инспекция на министър-председателя в пловдивската здравна инспекция. Премиерът допусна, че е възможно в бъдеще ЕС да иска документ за ваксиниране.

„Познавайки как действа Съюзът, държавите членки, както гърците въведоха PCR тестове, в един момент, ще кажат я да видим кой е ваксиниран, кой не е. Така че тогава да не се налага да се правят повторно… И нали имаме електронен списък“, каза той.

Електронна система ще издава документ на ваксинираните, ако им е необходим, обясни министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

От думите на Борисов стана ясна, че сегашната ваксинация ще е тест за начина, по който тя ще се случва и догодина. 

„Днес имаме София, Пловдив и Бургас, Варна, пристигат днес. На 28-и – Търново, Враца. И веднага след Нова година това ще е точно сега един тест и вече като дойдат десетките хиляди ваксини, вече ще бъде по-лесно“, каза премиерът.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов каза, че в армията първо ще бъдат ваксинирани лекарите и медиците на „първа линия“. Ваксинирането на висшето военно ръководство трябва да послужи за пример, допълни Каракачанов. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече