Горещ слух в БСП: Илияна Йотова – кандидат за президент на левицата!

0

Илияна Йотова може да се окаже кандидатът на БСП за президент на предстоящите през 2021-ва година избори за държавен глава.  Подобен случай в най-новата ни история няма, пише „Галерия“,  позовавайки се на коментари на дългогодишни политически анализатори.

В средите на БСП първо била лансирана идеята левицата да има свой автентичен представител на вота през втората половина на годината. Не е тайна, че вече има напрежение по оста между централата на БСП и президента Румен Радев, който всячески се опитва да се еманципира от партията, която го издигна през 2016 година за президент. Паметливи припомнят, че именно тогава пред актива на столетницата по време на Националното съвещание на БСП Йотова предупреди държавния глава:

„Сега ще се обърна и към г-н Радев. Няма как да не почувствате, г-н Радев, как трепти във въздуха в тази зала едно огромно доверие, очаквано към Вас. Още днес в тази зала Вие трябва да почувствате и да знаете цената на всеки един глас, който е застанал зад Вас, на всяка една личност. Защото пред себе си имате най-старата партия в България и не само в България, а почти в цяла Европа. Защото тук има достойни хора, които особено през последните години са мачкани, обиждани, гонени само заради това, че са верни на Българската социалистическа партия. И най-малкото движение от Ваша страна срещу тази партия няма да Ви бъде простено.”

Сега това предупреждение е твърде актуално, защото президентът и най-вече хората от неговото близко обкръжение едва ли не демонстрират пренебрежение към БСП

Корнелия Нинова Румен Радев признаха, че нямат комуникация. Говореше се че в  президентската надпревара може да се включи Корнелия Нинова, но слуховете може да излязат неточни, защото името на Йотова все по-често се завърта в средите на левицата.

Естествено инициаторите за кандидатурата щели да изчакат да минат парламентарните избори, защото сега темата не била на дневен ред е дразнила хората заради кризата с пандемията от коронавирус.

 Прави впечатление, че Йотова заема позиция по-големите обществото теми, не напада ръководството на партията, не прави резки ходове, не се ангажира с вътрешното опозиция. Това увеличавало невероятно много шансовете за номинация.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече