Другарският съд на БСП помилва партийната щерка с фалшивите дипломи

0

Щерката на депутата от БСП Георги Йорданов – Десислава, която блесна в края на септември като главен експерт по образование в пловдивска община с фалшиви дипломи, е била помилвана от Общопартийната контролна комисия в партията под давлението на лидерката Корнелия Нинова, научи Lupa.bg. Наказанието, което се предвиждаше за Йорданова, бе за отстраняване от всички партийни и държавнически постове за 1 година, което бе поставено от заседание на Градския съвет на Столетницата в града под тепетата. Въпреки че разследването на прокуратурата по скандала, който гръмна след телевизионен репортаж, т.нар. Другарски съд на червените е решил да отмени санкцията и така младата дама може да се окаже дори на предни позиции в предстоящото редене на листите за парламентарния вот на социалистите.

Партийната шефка в район „Западен“ в Пловдив е била назначена в община „Родопи“, като е предоставила в началото на юни фалшива диплома за магистърска степен от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, че е завършила „икономика и маркетинг“, каквато специалност няма. В същото време справката на Lupa.bg разкри, че пред другарите си тя се представя като завършила „стопанско управление“ в същия ВУЗ, но и това се оказа фалшива информация.

Диплома за завършено висше образование със степен „магистър“ от Медицинския университет в Пловдив e предоставила Десислава Йорданова, но влизането за обучение по тази магистърска степен задължава кандидата да представи диплома за завършено поне бакалавърско образование. Нещо повече трябва да си приложил тази диплома към набора от документи за кандидатстване за по-висша форма на обучение.

През 2009 г. Йорданова кандидатства в Медицинския университет с молба, в която освен квитанция за платена такса прилага и копие на диплома за завършено висше образование икономика в ПУ „Паисий Хилендарски“. Само че, от Медицинския университет не откриват такова копие на диплома.

„Открихме служебна бележка,  предоставена  от другия университет,  в която се декларира от името на университета, че лицето е завършило такова образование „бакалавър”,  в съответна специалност на един от факултетите на този университет”, обясни настоящият ректор на Медицинския университет професор д-р Марияна Мурджева.

В служебната бележка е посочено, че Десислава Йорданова има завършено висше образование в ПУ „Паисий Хилендарски“ във Факултет „Икономика“- специалност „Маркетинг и мениджмънт”. Откриваме няколко правописни грешки. Освен това от печата на документа не става ясно кой го издава. По-късно разбираме, че това е така, защото е неистински. Става ясно, че Йорданова не е завършила във Факултета по „Икономика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, защото такъв не съществува там. Няма и такава специалност „Маркетинг и мениджмънт“, категорични са от ръководството на университета. В отговора на ректора на ПУ „Паисий Хилендарски” професор д-р Румен Младенов се казва:

„Фактологично – в „Служебната бележка“ е цитиран и факултет „Икономически”, а в ПУ „ Паисий Хилендарски“ от разкриването му досега има „Факултет по икономически и социални науки”, както нямаме цитираната бакалавърска специалност „Маркетинг и мениджмънт“, а само „Маркетинг”.”

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече