Протестиращите отлъчиха „Отровните“! Бунтарите са бесни, че се сдушили с Мая Манолова

0

Във вторник, на 174 ден от началото на гражданските протести, които искат оставките на правителството и главния прокурор, както и предсрочни избори, „Отровното трио” бе отлъчено с обвинение, че се е превърнало в част от задкулисието.

Пред сградата на Министерски съвет недоволните граждани публично решиха, че проф. Велислав Минеков, адвокат Николай Хаджигенов и журналистът Арман Бабикян не са част от протестиращите, а заявена политическа формация, която е сключила споразумение с Мая Манолова за участие на предстоящ редовен парламентарен вот. За това трябва да си търсят симпатизанти другаде. Протестиращите заявиха още, че „Отровното трио” не е изразител на исканията на гражданите, които искат оставките на Борисов, Гешев и предсрочни парламентарни избори, обясни пред Faktor.bg архимандрит Дионисий, един от активните протестъри.

Според него от тук нататък триото може да е изразител само на своите възгледи и политическата коалиция, която формира. Могат да търсят подкрепа само от своите симпатизанти, но не и от целия протест „България 2020”, гневен е отецът.

    Шест месеца хората са на площада не за да излъчват в представителната демокрация политически формации, а за да отлъчват такива и да махнат ГЕРБ от властта. Не сме се събрали да правим нови партии и коалиции, заяви архимандрит Дионисий.

Сред активните протестиращи отдавна зрее недоволство и недоверие към действията на монтанския адвокат, скулпторът и пиар-експертът. Уличиха ги в непрозрачно изразходване на 100 хил. лв. дарения, но освен това вече е факт, че от почти два месеца триото симулира някакво бунтарство и не се е повявало на площада. Последната им изява е била на 116 ден от протестите. До тогава те са провеждали някаква организация, коментират участници.

За много от недоволните граждани „Отровното трио” вече е част от задкулисието, след като са пристанали на Мая Манолова. Протестиращите са смутени и от факта, че триото е представено във всички медии на властта, а идеите им получават гласност. Това било ясен белег, че са алтернатива на сегашната власт, но за да и бъдат след това патерица за запазване на статуквото. На площада в триъгълника на властта гражданите вече ги наричат иронично „Новите обединени патриоти“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече