СКАНДАЛ: Копейкин от „Възраждане“ се развел фиктивно, за да спаси имотите си

0

Костадин Костадинов слага край на брака си с Велина през 2018 г., за да не декларира придобит апартамент за 100 бона, вероятно купен с парите от субсидията

Скандалният лидер на популистката партия „Възраждане” Костадин Костадинов, по-известен като Костя Копейкин, се е развел фиктивно, за да спаси имотите, които е придобил с пари от партийната субсидия. Това разкри сайтът Lupa.bg, позовавайки се на документ, изпратен от вече бивш член на партията. Както е известно, „Възраждане” в момента е пред заличаване по искане на прокуратурата.

Довчерашният съратник на Костадинов се чуди как е възможно той, който от сутрин до вечер се кълне в семейните ценности, като има две деца и съпруга, за пред властите и закона се води разведен от вече почти 3 години.

На 26 март 2018 г. Районният съд във Варна се произнася с решение по гражданско бракоразводно дело № 14183 от 2017 г., заведено от Копейкин и съпругата му Велина, които желаят бракът им да бъде прекратен по взаимно съгласие.
Според запознати обаче и до ден днешен те живеят заедно като семейна двойка и реално никога не са се разделяли. Оказва се, че до съвсем скоро нито един от приятелите им, както и от съратниците на Костадинов в партията, даже не подозирали за развода. Буквално преди броени дни лъснал фактът, че партийният лидер, който всеки ден се опитва да убеждава обществото в своята отдаденост на традиционните български ценности като семейството, всъщност е разведен.


Новината в момента е една от най-обсъжданите вътрешнопартийни драми във „Възраждане“, в партията са буквално шокирани.

Според партийния актив единственото възможно обяснение за това решение на Костадин и Велина Копейкини е в машинациите със субсидията на партията, за която лидера в момента е разследван.
„Факт е, че Коцето и Велина никога не са се разделяли и затова има стотици свидетелства на близки, приятели и партийци. Той винаги е идвал с нея на официални партийни събития, а тя непрекъснато споделя снимки от семейния им живот в социалните мрежи. И изведнъж – разведени. Тук нещо сериозно намирисва. Тогава се върнах към част от обвиненията спрямо Костадинов за присвояване на партийната субсидия. Едно от тях касае именно Велина, затова че е закупила сама апартамент в елитен квартал на Варна за около 100 000 лева. Човек веднага си задава въпроса защо го е закупила сама, а не като семейство заедно със съпруга си, след като са в брак!? Дали не е било това целта на упражнението, наречено „развод“ – да прикрият имущество, придобито с пари, с неизяснен произход?!”, пише в сигнала си бившия член на „Възраждане”.


Както е известно, лидерите на партиите всяка година декларират доходите и имуществата си пред КПКОНПИ – както своите, така и тези на свързаните с тях лица – съпруги, съпрузи и т.н.

Разводът на Копейкин е от март 2018 г., а придобиването на апартамента от Велина става през октомври 2019 г. – година и половина след него. Логиката е проста – щом са разведени, Костадинов не е длъжен да декларира имота пред КПКОНПИ, защото вече няма формална връзка с бившата си съпруга повече от година. Така въпросът е решен.


„Защо обаче ще си правят труда да измислят подобна сложна схема, за да прикриват придобиването на един апартамент, ако всичко около него е законно, а парите, с които е придобит, са „чисти“?! Изглежда нещата, които се говорят за присвояване на партийната субсидия от Костадинов, изобщо не са лишени от логика”, коментира източника от партията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече