Софийска община стана хранилка за „Да, България”

0

Кметът на „Слатина” Георги Илиев назначи приятели и майка на съдружник на благи постове

Софийската община „Слатина“ се превърна в удобна хранилка на приближения кръг роднини и приятели на Георги Илиев, кмета от „Да, България” с лидер Христо Иванов, алармира източник в управата на района. Почти целият отдел „Чистота“, например, бил от хора без опит и знания, но с правилните връзки и познанства.

Началник отдел е Благородна Здравкова, която от години е близка приятелка на Георги Илиев, но и майка на Александър Груев, съдружник на кмета в някои от неговите фирми. Здравкова е организатор на всички културни мероприятия на район „Слатина”, които добре замаскирани под това наименование са чудесен източник на доходи от приятелския кръг на кмета на гърба на общината.


Друг интересен кадър на Георги Илиев е новият секретар на района Пепа Петкова. Дамата също е от приятелския кръг на кмета, и, някак естествено, без да притежава необходимия опит и компетентност, командва цялата община.


Схемите на кмета от „Да, България” стигат дотам, че веднага след назначението на Петкова като секретар, на ръководна длъжност в отдел „Чистота“ е набутан и съпругът й Божидар Петков. Точно като гербаджията Пламен Даракчиев, главен експерт в администрацията на район „Слатина“, и Божидар Петков не прекалява с идването си на работа, но за сметка на това възнаграждението му е подобаващо – около 2000 лв. Вероятно тлъстият бюджет на „Чистота“ в „Слатина“ е примамлива хапка за широкия кръг приближени около кмета, ядосват се в района.


Интересна персона в ръководството на софийската община е и Надежда Бачева, виден деятел на коалицията „Демократична България”, към която принадлежи Георги Илиев. За нея можем да прочетем доста „суперлативи“ в социалните мрежи. Политическото й назначение е като зам.-кмет по образованието, но до момента г-жа Бачева демонстрирала нулева активност в ресора си, писа Уикенд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече