Румен Радев лично поканил Жени Живкова да му е вице

0

Евгения Живкова, внучка на Тодор Живков и дъщеря на Людмила Живкова, е отказала да бъде вицепрезидент на Румен Радев. Признанието дизайнерката направи в ефира на предаването „Неделята на Нова“ по празниците. По думите й, офертата била доста сериозна, но тя била решила да не се занимава с политика след като изкара един депутатски мандат, писа Уикенд.

„Предлагаха ми да стана вицепрезидент на Румен Радев. Няма да кажа точно кой, но бяха хора от БСП. Аз отказах по простата причина, че знам какво ме очаква – най-малкото от гледна точка на ограниченията, а и съм живяла целия ми живот в семейство на политици. Не ме е страх от отговорности, просто не обичам ограниченията“, разкри Евгения Живкова. Друг минус бил, че трябвало да прекрати кариерата си на дизайнер и да продаде модната си къща, тъй като по закон няма право да има собствен бизнес.

Източник на „Уикенд” потвърди думите на щерката на Тато. Наш човек в партийната централа разкри, че офертата към Жени Живкова е била отправена лично от лидерът на партията Корнелия Нинова, която се е срещнала с нея. В убеждаването й участвал и Кирил Добрев, който по това време беше дясна ръка на Нинова в БСП.


Самият Румен Радев също нямал нищо против да се яви на избори с Живкова и дори се срещнал с нея, за да изложи възгледите си. Двамата се харесали, но въпреки това дъщерята на Людмила Живкова отклонила поканата. Едва тогава била предложена Илияна Йотова, която била открито недолюбвана от Нинова. Други кръгове в БСП обаче успели да налоат кандидатурата й, а Радев успял да се спогоди с нея. Сега обаче между президента и вицето му тлеело видимо напрежение и вече е сигурно, че Йотова няма да е с него на следващите президентски избори през 2021 г.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече