Жан Виденов остана без работа 2 години преди пенсионирането, получавал по 5 бона заплата

0

Бившият премиер Жан Виденов е безработен от 2 месеца. Месец преди Коледа той е бил освободен от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив, където преподаваше на студентите. След като защити доцентура в престижното учебно заведение пред името му се изписваше и титлата „доцент доктор”. Заплатата му бе около 5000 лв., пише Уикенд.

В продължение на няколко години бившият министър-председател бе любимец на студентите и водеше лекции на втори и трети курс по „Управление на европейските проекти”. Те го описваха като изключително взискателен и педантичен, а шестиците при него били рядкост въпреки космическите семестриални такси в колежа. Той никога не говорел за миналото, но икономическите му анализи се припокривали със случващото се в момента, хвалеха го студентите му.

Заедно с Виденов били съкратени и всичките му колеги, тъй като частният ВУЗ фалирал.

В него освен преподавател по управленски дисциплини бившият премиер бе и главен секретар. Още през миналата година той знаел, че финансово колежът не бил добре, но не предполагал, че ще загуби работата си толкова скоро. През март Жан ще навърши 62 години, а до пенсия му оставали още 2 години.


Дори и да не намери работа скоро, Виденов едва ли ще мизерства. Неговата съпруга Каталина има успешен бизнес, свързан с отглеждането на етерични култури и производството на масла от тях.
Виденов продължавал да живее скромно в панелен апартамент на ул. „Вук Караджич” в Пловдив и да си кара стария си раздрънкан фиат. „Той си чисти сам колата, изхвърля боклука, дори готви за жена си Каталина. Двамата имат два автомобила втора употреба и не се големеят. Жан никога никого не подминава”, хвалят го съседите му. Синът им Васил работел като архитект в столицата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече