Борисов: Радев се чуди как на базата на медицинските специалисти да отмени изборите

0

„28-ми март са изборите, така че няма какво да се търсят оправдания, ако някой на президента му е казал 28 март, той го е изговорил и сега се чуди как на базата на медицинските специалисти да отмени изборите и да прехвърля датата. Това е изцяло в неговите правомощия, но това да се опира на това, че никой не може да даде прогноза е грозно. Такъв човек в Света няма, прогнозите са за октомври да почнем да се възстановяваме“. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който слезе от хеликоптера, с който провери строителството на АМ „Хемус“ и инспектира училище във Велико Търново.

С него са финансовият министър Кирил Ананиев, образователният- Красимир Вълчев и кметът на града Даниел Панов.

Градоначалникът изтъкна, че от 29 училища в общината 20 били напълно реновирани.

Образователният министър Красимир Вълчев пък обясни, че трябвало да има една пълна седмица, за да се види какво ще се прави с децата от 5-и до 12-и клас.

„Другата седмица до четвъртък ще имаме решения, отбеляза Борисов. Той изяви учудване, че президентът Радев говорел на тази тема. „На 28 март имаме дата за изборите“, добави той. „Към днешна дата пуснахме учениците до 4-и клас и, ако до четвъртък данните са добри ще пуснем и другите“, категоричен бе премиерът.

Борисов изрази надежда март да е по-покойно положението. По думите му в Китай започнали да ваксинират за новия короанвирус, а в нашите съседи се появил новия щам.

Ананиев от своя страна подчерта, че държавата инвестира много в общински проекти. По думите му приоритет в бюджета тази година били общините.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече