Павел Вълнев с актуален коментар: Изглежда, че след футбола, у нас най-много разбират от президентска власт

0

Изглежда, че след футбола, някои хора у нас най-много разбират от президентска власт.

Това коментира във фейсбук-страницата си бизнесменът и председател на партия „Републиканци за България“ Павел Вълнев.

Държавният глава днес започна консултации за справедливи и прозрачни избори в условията на пандемия. Направи го така, както и предшествениците си – с широко отворени порти на „Дондуков“ 2. Той и сам може да реши и най-късно месец преди вота да публикува президентски указ, с който да насрочи изборите, пише Вълнев.

Въпреки това Румен Радев попита първо здравните власти, а после и партиите, дали са помислили по въпроса, имат ли единен протокол за действие в усложнената обстановка. Вместо конкретни отговори, Президентът получи куп съвети за собствената си работа. Премиерът дори се изказа задочно по суверенното право на държавния глава да се произнесе за датата на вота, допълва още Павел Вълнев.

Мисля, че трябва да оставим Президента на спокойствие. Да кажем мнението си и да проявим възпитание и търпение, завършва зам.-председателят на „Републиканци за България“.

Тече последната година от този мандат на г-н Радев. Вярвам, че в това свое решение той се мотивира от конституционното право на всеки гражданин да гласува – сигурно и спокойно. И от нищо друго.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече